25. 10. 2020.
U Banjaluci filmski festival o osobama s invaliditetom

U Banjaluci filmski festival o osobama s invaliditetom

U Banjaluci filmski festival o osobama s invaliditetom

Banjalučka humanitarna organizacija “Partner” organizuje Šesti filmski festival o osobama sa invaliditetom, koji će biti održan u četvrtak, 29. septembra u tom gradu.

Biće prikazano 13 filmova iz različitih krajeva svijeta. Kako je saopštio organizator, filmovima, koji će se biti prikazani na festivalu, ukazuje se na različite probleme osoba s invaliditetom, na njihove mogućnosti i sposobnosti, te obrađuju različite teme koje se tiču osoba sa različitim oblicima invaliditeta.

– Cilj nam je da društvo osobe s invaliditetom prihvati kao ravnopravne članove, a to baš i nije izvodljivo ako ćemo uvijek da ističemo samo naše probleme. Filmska umjetnost je jedan od načina da se mijenja svijest o osobama s invaliditetom kako društva prema ovim osobama, tako i samih osoba sa invaliditetom – navodi se u saopštenju iz “Partnera”.

Nagalašava se internacionalna dimenzija festivala jer se prikazuju filmovi iz cijelog svijeta: Meksika, Kanade, Španije, Francuske, Portugalije, Irana, Grčke, Slovačke, Srbije, BiH.

Novina ovogodišnjeg festivala je to što će biti održana i debata o temi “Uticaj filma i medija na položaj osoba s invaliditetom u društvu”, a dodatna aktivnost biće izložba fotografija sa prethodnih filmskih manifestacija.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender