20. 10. 2020.
Tužilaštvo BiH:  Ne vodi se istraga protiv Gotovine

Tužilaštvo BiH: Ne vodi se istraga protiv Gotovine

Dodik moli građane Srpske da ne protestuju ispred Tužilaštva BiH

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik zamolio je danas građane Srpske da odustanu od organizovanog odlaska u Sarajevo i protesta pred zgradom Tužilaštva BiH.

“Danas mi se obratio jedan broj građana da me informiše da već rezervišu autobuse i hoće organizovano da krenu u Sarajevu zbog poziva za saslušanje koji mi je upućen iz Tužilaštva BiH zbog održavanja refrenduma o Danu Republike. Molim sve ljude koji to organizuju da odustanu, jer je krajnje rizično u pogledu njihove bezbjednosti”, istakao je Dodik danas prilikom posjete opštini Istočni Stari Grad.

Zahvalivši se građanima Srpske na podršci koju stalno dobija, predsjednik Republike je ponovio da ostaje pri stavu da se odazove pozivu za saslušanje u bilo kojoj pravosudnoj instituciji na teritoriji Republike Srpske, ali ne i u Sarajevu.

“Spreman sam da dam izjavu, ali ne u Sarajevu, nego u bilo kojoj pravosudnoj instituciji u Srpskoj, koju odredi Tužilaštvo BiH. U ovom slučaju nema odgovornosti, nego je sve pitanje voluntarizma sarajevskih političara koji prijete, a među kojima je i lider SDA Bakir Izetbegović”, naglasio je predsjednik Srpske.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender