06. 03. 2021.
Nastavljen skandal na Ostrvu – Olerdajs nije jedini

Nastavljen skandal na Ostrvu – Olerdajs nije jedini

Nastavljen skandal na Ostrvu – Olerdajs nije jedini

Mito za transfere fudbalera uzimali su osmorica sadašnjih ili bivših trenera engleske Premijer lige, objavio je dnevnik “Dejli telegraf”.

Ovi navodi uslijedili su dan pošto je Telegraf objavio snimak na kome se vidi sada već bivši selektor Engleske kako nudi savjete za “zaobilaženje” pravila o transferima igrača, što je izazvalo i njegov odlazak sa funkcije.

U tekstu je navedeno da su i dvojica trenera iz Čempionšipa (druga liga) bili podložni mitu, ali nijedno ime nije otkriveno.

Na snimku Telegrafa je Pino Paljara, italijanski agent bez dozvole za rad, koji je 2005. suspendovan na pet godina zbog namiještanja mečeva, pored dvojice drugih agenata. Oni izgovaraju imena trenera, među kojima su i petorica za koje tvrde da su ih lično platili.

Dnevnik je pristao da pošalje transkripte snimaka Fudbalskom savezu Engleske (FA), ali i policiji.

List je objavio i da je Kardif siti istraživao jedan transfer sa Vest Hemom u vrijeme kada je Olerdajs bio trener londonskog tima. Telegraf navodi da su revizori otkrili dokaze “neobjašnjenih isplata” kada je igrač Ravel Morison došao na pozajmicu u velški klub 2014, i da je Paljara navodno bio umiešan.

Klub tokom istrage nije optužio Olerdajsa, a nije obavijestio ni FA ni policiju o tome, što bi moglo da bude kršenje pravila.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender