29. 10. 2020.
Zelenkovac: Nove staze za šetače

Zelenkovac: Nove staze za šetače

Zelenkovac: Nove staze za šetače

U Eko-zoni Zelenkovac kod Mrkonjić Grada danas su načelnik opštine Mrkonjić Grad Divna Aničić, načelnik opštine Jajce Edin Hozan i predsjednik ekološkog pokreta Borislav Janković svečanim presijecanjem vrpce u upotrebu predali adaptiranu šetališnu stazu na Zelenkovcu.
U okviru projekta postavljena je ekološka podloga landlok, postavljeni su drveni mostići, instalirana LED rasvjeta i postavljene korpe za otpatke.

Projekat se realizuje u okviru međuopštinske saradnje između opština Mrkonjić Grad i Jajce. Međuopštinska saradnja se sprovodi u okviru projekta Integrisanog lokalnog razvoja, koji je zajednička inicijativa UNDP-a i Vlade Švajcarske.

Aničićeva je naglasila da će projekat objediniti turističku ponudu ove dvije opštine.

“Bitno je da poboljšamo infrastrukturu Zelenkovca, koji je poznat po džez festivalu”, rekla je Aničićeva.

Hozan je ubijeđen da ovakvi zajednički projekti u budućem periodu mogu unaprijediti turističku ponudu ove regije.

“Mislim da posebno u oblasti turizma mora postojati regionalna saradnja i siguran sam da moramo koristiti prednosti i jedne i druge opštine. Vjerujem da ćemo nastaviti saradnju u budućnosti”, istakao je Hozan.

Janković je zadovoljan što je uređena šetališna staza koja doprinosi ukupnoj turističkoj ponudi Zelenkovca.

“Sve ovo doprinosi ukupnoj ponudi i lakšoj organizaciji naših programa i sadržaja. Nadam se da ćemo i dalje raditi tako da ljudi mogu jednostavnije doći ovdje i lijepo se osjećati”, istakao je Janković.

Tanja Mihajlović iz kancelarije razvojnog programa UNDP-a u Banjaluci takođe je izrazila zadovoljstvo što su danas imali priliku otvoriti zanimljiv projekat međuopštinske saradnje.

“UNDP je samo u opštini Mrkonjić Grad sa svojim projektima prisutan nekoliko godina i vrlo uspješno sarađujemo. Preko 380.000 KM svekupno kroz razne projekte uloženo je u ovu opštinu”, rekla je Mihajlovićeva i dodala da se nada da će Mrkonjić Grad i Jajce nastaviti saradnju.

U okviru ovog projekta na prostoru Plivskih jezera i gradskog centra Jajca, postavljena je nova LED rasvjeta, obnovljeni su toaleti i uveden je bežični internet.

Ukupna vrijednost oba projekta, i na Zelenkovcu i u Jajcu, je 182.200 KM.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender