22. 10. 2020.
Detalji tragedije u Tuzli: Na maloljetnu djecu pucao u automobilu

Detalji tragedije u Tuzli: Na maloljetnu djecu pucao u automobilu

Detalji tragedije u Tuzli: Na maloljetnu djecu pucao u automobilu

Tuzlanski ljekari se bore za život Nešada Djedovića (42) koji je sinoć ubio svoje dvoje maloljetne djece, a zatim pokušao izvršiti samoubistvo.

Tragedija se desila na regionalnom putu Lipnica – Obodnica kod Tuzle, u zaseoku Repušac. Kako je potvrđeno iz policije Tuzlanskog kantona Nešad Djedović je ubio svoje dvoje djece, dječaka A.D. i djevojčicu M.D, te nakon toga pokušao izvršiti samoubistvo.

Za sada se nagađa o uzrocima tragedije, a, prema nezvaničnim informacijama, otac je na djecu pucao iz pištolja u vlastitom automobilu.

Tragedija se desila oko 19.30. Nakon dojave policija je izašla na lice mjesta i zatekla stravičan u prizor. Otac, 42-godišnjak je pucao u svoje dvoje djece, dječaka i djevojčicu, u automobilu. Jedno dijete je preminulo na licu mjesta. Drugo dijete je preminulo u UKC Tuzla – kazao je portparol MUP TK, Izudin Šarić.

Čekamo da se završi uviđaj nakon čega će biti poznato više detalja o ovom slučaju, kao i identitet muškarca i djece – kazao je Šarić.

Kako “EuroBlic” nezvanično saznaje ćerka je imala 12, a sin 5 godina. Nakon što je pucao u djecu, muškarac je pucao sebi u glavu.

Pretpostavlja se da su porodični problemi mogući motiv ove tragedije, prenose federalni mediji. Majka djece nedavno je, navodno, napustila kuću i otišla u Njemačku, a njih ostavila sa ocem.

Ersija Aščerić-Mujedinović, portparol UKC Tuzla kazala je da je muškarac N.D. primljen u tuzlanski UKC sa teškom povredom glave.

Njegovo zdravstveno stanje je izuzetno teško i neizvjesno – kazala je Aščerić-Mujedinović.

(tuzlanski.ba/atv)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender