20. 10. 2020.
Po čemu se zrela žena razlikuje od nezrele

Po čemu se zrela žena razlikuje od nezrele

Po čemu se zrela žena razlikuje od nezrele

 

1. Čekanje njegove poruke ili poziva

Ili sama napišem poruku ili izbrišem iz imenika one koji su prezauzeti da bi mi odgovorili: „Žao mi je, ne mogu sad razgovarati, nazovem te čim stignem.“

2. Izlazak na sastanak, na mjesto i u vrijeme koje ne odgovara mom rasporedu

Kako bi sastanak bio dobar, mjesto i vrijeme moraju da odgovaraju oboma. Ako muškarac nije zainteresovan da se prilagodi ženi, onda nije zainteresovan za ženu s kojom izlazi. Takav me muškarac ne zanima.

3. Oprostiti što je za rođendan ili nekim važnim povodom zaboravio poklon

Volim muškarce koji vole da troše novac na svoju ženu. Ljudi koji se ponašaju škrto prema ženama, obično su škrti sa svim drugim u životu. Neobraćanje pažnje na važne datume za mene znači neobraćanje pažnje na osobu s kojom jesi. Kad smo u nekoga zaljubljeni, tu osobu želimo razmaziti i ugađati joj. Sve što je važno njemu, postaje važno i meni. Ako nisi obziran, ako zaboraviš ili misliš da nije važno- možeš zaboraviti i moj broj.

4. Traženje opravdanja za muškarce koji nisu ispunjeni i uspješni

Ovo ne znači da od muškarca tražim samo novac. Ali ljubavna priča koja se temelji na siromaštvu i čistoj ljubavi nije životna priča zrele žene. Imale smo našu priliku za to kad smo imale 20 ili 30 godina. U 40-ima imamo izgrađeni život i ne želimo kompromise.

5. Ćutanje o onom što mi se ne sviđa

Očigledno ne zagovaram stalno prigovaranje. Ali postoje neke stvari kojih druga osoba nije svjesna zato što je on ta druga osoba. Ako ne volim brzinu i ona me plaši, neću ćutati i pretvarati se da me to zadivljuje. Smireno ću reći: „ Molim te, uspori jer sam nervozna i uplašena.”

6. Strah od postavljanja određenih pitanja

Nema problem da postavi pitanje na bilo koju temu i od svog muškarca nikada ne krije kada je nešto muči.

7. Pranje njegovog veša

Ne volim da perem veš. To mi je veliki teret, a ne želim za muškarca da radim ono što ne radim ni za sebe i što mi je teret. Ako me zaista voli – praće veš sam.

8. Zamjena seksa s ljubavlju

Seks može biti povezan s ljubavlju, ali i ne mora. Za mene je ljubav sjedenje u tišini ujutro jer ne volim da razgovaram, znati ime moje mačke i koliko šećera stavljam u kafu, donijeti buket cvijeća ili mi doći i popraviti slavinu. Ako ovoga nema, a seksa ima- to znači da smo prijatelji s povlasticama.

9. Ljubomora na prijateljicu ili koleginicu s posla

Ili djecu iz prošle veze… Ako me muškarac voli, ima vremena za mene. Uključi me u svoj natrpani raspored između sastanaka, putovanja, fudbalskih utakmica s prijateljima i pecanja sa sinom. Zato jer i ja imam ispunjen život. Ako oboje nađemo vreme jedno za drugo – sve je u redu, u vezi smo. Ako se ja trudim da nađem vrijeme, a muškarac je stalno zauzet, to je očigledan znak da treba da tražim drugog.

10. Pokušaj da izgledam što bolje zbog njega

Baš naprotiv, na prvom sastanku sam često direktna, više cinična i neprijatna. Ne oklijevam da pričam i o svojim problemima i teškoćama. Oni koji su stvarno zainteresovani će se potruditi da pogledaju dublje od toga.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender