27. 10. 2020.
“Vječitim studentima” ističe rok za okončanje studija

“Vječitim studentima” ističe rok za okončanje studija

Studenti pozvali Dodika da odbaci prijedlog za saslušanje

Unija studenata RS pozvala je predsjednika RS Milorada Dodika da odbaci poziv na saslušanje u Tužilaštvu BiH zbog referenduma o Danu RS, zbog težine situacije i političkog konteksta ovog postupka

“U slučaju prisile na njegovo odazivanje Unija studenata je spremna da organizuje 1.000 studenata koji će pred bivšim i sadašnjim logorom za Srbe, Viktor Bubanj u Sarajevu, braniti našu slobodu, Republiku Srpsku”, ističe se u saopštenju Unije studenata Republike Srpske.

Povodom informacija o pokretanju krivičnog postupka protiv predsjednika Republike Srpske u slučaju “Referendum”, Unija studenata smatra da je potrebno da svi građani Republike Srpske stanu u odbranu, ne Dodika kao pojedinca, nego institucije predsjednika Republike koji simbolizuje i predstavlja Republiku Srpsku i sve njene građane.

Unija studenata smatra da ne postoji pravni osnovi za postupak protiv Dodika, te da je riječ o političkom aktu čiji je cilj postupak protiv Republike Srpske i svih njenih građana koji su izašli na referendum 25. septembra.

“Zajedno kao građani treba da dignemo glas protiv progona koji se iz Sarajeva vodi protiv Republike Srpske i njenih građana”, naglašava se u saopštenju.

Unija studenata Republike Srpske smatra da zbog težine situacije i političkog konteksta ovog postupka u Tužilaštvu BiH, predsjednik Republike Srpske ne bi trebao da se odazove pozivu na saslušanje.

“Želimo još jednom apelovati na građane da se izvuku iz dnevno političkih tema, aktuelnih lokalnih izbora i njihovog političkog opredjeljenja, te da trenutnu situaciju i naš apel shvate u smislu odbrane nas kao građana i Srpske, kao jedine države koju imamo i koja je garant naše slobode”, ističu iz Unije studenata Republike Srpske.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender