22. 10. 2020.
Uhapšen direktor kosovske policije, osumnjičen za terorizam

Uhapšen direktor kosovske policije, osumnjičen za terorizam

Uhapšen direktor kosovske policije, osumnjičen za terorizam

Srpska policija uhapsila je direktora Regionalne policije Mitrovice Nehata Tačija. On je uhapšen po potjernici zbog krivičnog djela terorizma.

MUP je u svom saopštenju naveo da je uhapšen na osnovu raspisane potjernice po naredbi Višeg suda u Nišu zbog krivičnog djela terorizma.

Tači je uhapšen sinoć, oko 20 časova, na administrativnom prelazu Končulj, prilikom izdavanja potvrde za ulazak na teritoriju centralne Srbije.

Na osnovu rješenja Višeg suda u Nišu o određivanju pritvora iz 2010. godine, on je sproveden u niški zatvor.

Portparol Policije Kosova Daut Hodža kaže da je Tači putovao u “jednu od zapadnoevropskih zemalja, automobilom preko teritorije Srbije”.

Istraga prištinskog suda za terorizam iz 2009. godine

“Po zahtjevu za sprovođenje istrage Okružnog javnog tužilaštva u Prištini je istražni sudija Okružnog suda u Prištini dana 23. aprila 2009. godine donio rješenje o sprovođenju istrage protiv osumnjičenih T.A. i T.N. zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo terorizam iz čl. 312. Krivičnog zakonika”, pojašnjavaju za N1 u Višem sudu u Nišu.

Kako dodaju, istražni sudija Višeg suda u Nišu je 17. septembra 2010. donio rješenje kojim je osumnjičenima određen pritvor i izdao je naredbu za raspisivanje poternice.

Viši sud u Nišu je 3.decembra 2010. donio rješenje o prekidu istražnog postupka jer navedena lica nisu dostupna državnim organima Srbije.

Osoba T.N. je po navedenom rješenju i raspisanoj potjernici uhapšena, nakon čega su spisi predmeta po zahtjevu dostavljeni tužilaštvu na uvid.

(atv)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender