31. 10. 2020.
Tajson Fjuri ponovo otkazao revanš Kličku

Tajson Fjuri ponovo otkazao revanš Kličku

Fjuri pozitivan na kokain

Bokserski šampion svijeta u teškoj kategoriji Britanac Tajson Fjuri bio je pozitivan na kokain, prenio je američki I-Es-Pi-En.

Fjuriju je 22. septembra u Lankasteru u Velikoj Britaniji uzet uzorak urina u kom su pronađeni tragovi kokaina dan pošto je otkazao borbu sa Ukrajincem Vladimirom Kličkom.

Britanski bokser će najvjerovatije zatražiti B uzorak, ali ako Fjuri i na ponovnom testiranju bude pozitivan biće mu oduzet šampionski pojas u teškoj kategoriji.

Fjurijev promoter Henesi sports saopštio je da bokser nije “medicinski spreman da se bori”, ali nije naveo detalje otkazivanja meča protiv Klička zakazanog za 29. oktobar u Mančesteru.

Fjuri u profesionalnoj karijeri ima 25 borbi i svih 25 pobjeda, od čega 18 nokautom. On se nije borio od novembra prošle godine, kada je šokirao svijet boksa nanijevši Kličku prvi poraz poslije 11 godina. On je tada osvojio titule u verzijama WBA, WBO, IBF, IBO, kao i najprestižniji pojas časopisa Ring. IBF pojas mu je oduzet iste godine jer nije mogao da ga brani u propisanom roku.

Fjuri je od tada često govorio da mu je dosta boksa, a ljetos je najavio da će mu revanš sa Kličkom biti posljednja borba u karijeri. On je kazao da poslije toga želi da se ugoji, da postane debeo kao njegovi otac i stric i da želi da uživa s porodicom i ne radi ništa.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender