01. 11. 2020.
Novak: Prvo mesto više nije moj prioritet

Novak: Prvo mesto više nije moj prioritet

Novak: Prvo mesto više nije moj prioritet

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković rekao je da je “promenio prioritet”, da prvo mjesto na ATP listi to više nije i da sada želi da uživa na terenu.

“To ne znači da neću činiti sve da dam doprinos ovom sportu, ali ne želim da igram tenis samo da bih osvajao titule”, rekao je Novak u Beogradu.

Kako je objasnio, njegova sadašnja želja je da uživa na terenu, kako na treninzima, tako i na mečevima i ponovio da poslije osvajanja Rolan Garosa to više nije bio slučaj.

Ne želim da mislim, ni da se opterećujem brojem jedan i titulama. Ako dođu, oberučke ću ih prihvatiti. Sada sam na ‘aktivnom’ odmoru. Za sada je plan takav, a sledeća stanica jeste Šangaj (Masters). I dalje postoji ‘mikro’ povreda, ali ona nije takva da može da bude dugoročni problem. Veoma sam blizu maksimuma, ali mi spomenuta povreda i dalje utiče na servis“, rekao je Novak.

Kako je rekao, ključni čovjk u njegovoj psihološkoj stabilnosti u prethodnom periodu bio je trener Boris Beker, najavivši razgovore s Nijemcem oko produžetka saradnje.

On je najviše doprineo psihološki, ono što proživljavam, on je veliki deo toga. Razgovaraćemo o nastavku saradnje… Posle Rolan Garosa sam stavio preveliki pritisak na sebe i to mi se nije svidelo. Oduvek uživam u tenisu van turnira, dok je na samim takmičenjima situacija drugačija poslednjih meseci – osećam ‘teret i pritisak’ priče o istoriji”, rekao je Novak.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender