23. 10. 2020.
U Banjaluci promocija knjige Vesne Dedić

U Banjaluci promocija knjige Vesne Dedić

U Banjaluci promocija knjige Vesne Dedić

Književnik Vesna Dedić izjavila je da se raduje što će se danas prvi put susresti sa banjalučkom publikom i ponovo biti u Republici Srpskoj koju veoma voli.

Dedićeva je u izjavi za Srnu pojasnila da je njeno gostovanje u Banjaluci, na književnom druženju u Narodnoj biblioteci Republike Srpske, zamišljeno kao druženje sa čitaocima uz čitanje odlomaka iz njenih knjiga i kratke muzičke predahe uz mladu banjalučku pjevačicu Kristinu Ivanović.

Ona je rekla da do sada nikada nije imala promociju u Banjaluci iako po narudžbinama distributera zna da se njene knjige tamo čitaju.

“U Trebinju sam imala nekoliko divnih letnjih promocija, u Bijeljini i Kozarskoj Dubici. U Kozarskoj Dubici sam ponovo 13. oktobra”, najavila je Dedićeva, koja se smatra jednom od najpopularnijih savremenih srpskih spisatelja.

Nicija

Ona je naglasila da je u Trebinju završila dio osnovne škole, da joj je majka Hercegovka i da od toga, kako kaže, ne može pobjeći i da hoće.

“Veoma volim Republiku Srpsku. Hiljadu puta sam tamo bila i privatno. Volim promocije, druženja. Negde sam vezana za sve to i za ijekavski jezik”, rekla je Dedićeva.

Ona je za Srnu “otkrila” da je počela sa pisanjem novog romana po dnevniku jedne, kako je rekla, predivne dame koji će u isto vrijeme biti i savremeni roman i istorijska melodrama, kao što je bio slučaj sa romanom “Pola duše”.

Književno druženje Vesne Dedić sa banjalučkom publikom najavljeno je za 19.00 časova.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender