29. 10. 2020.
„Kolo“ nastupa u Banjaluci

„Kolo“ nastupa u Banjaluci

„Kolo“ nastupa u Banjaluci

Ansambl narodnih igara i pesama „Kolo“, najpoznatiji profesionalni folklorni ansambl nastupom u banjalučkoj dvorani Borik otvara umjetničku sezonu. Koncert je zakazan za 1. oktobar 2016. godine s početkom u 20 časova a ulaz je slobodan.

Sa direktorom Ansambla narodnih igara i pesama „Kolo“, Vladimirom Dekićem, prisjetili smo se njihovog prošlog nastupa u Banjaluci.

Prošli nastup u Banjaluci održali smo 15. februara u Narodnom Pozorištu RS a na poziv Generalnog konzulata Srbije kada smo došli da obeležimo Dan državnosti Srbije. Posle tog koncerta došlo se na ideju da otvorimo sezonu upravo u Banjaluci zato što postoji tradicija dolaska u Banjaluku i Republiku Srpsku. Za Ansambl je to posebno važno i uvek je lepo vratiti se banjalučkoj publici koja razume i zna šta je dobra i kvalitetna umetnost.”

Današnjim nastupom u Banjaluci Ansambl narodnih igara i pesama „Kolo“ otvara 69.sezonu.

Mi pre svakog našeg koncerta posebnu pažnju pridajemo izboru programa i uvek pogledamo repertoar našeg prethodnog nastupa u tom mestu kako bi za sledeći nastup pripremili potpuno drugačiji program. Tako da publika od nas sutra uveče može očekivati potpuno drugačiji repertoar. Mi od naših 143 koreografije koje imamo na repertoaru uvek izaberemo nešto što je vrlo atraktivno, što ima neku priču i ono što je važno to je da mi koncipiramo naš program tako da to ustvari bude kao neko malo putovanje kroz zemlju i region i da prođemo kroz sve oblasti. Želimo da dotaknemo i etno-koreološki, muzički i pevački aspekt te da napravimo jednu vrstu šetnje koja je interesantna publici jer je dinamična, drugačija i teče na jedan potpuno nov način. Mi smo dosta pažnje i ulaganja posvetili koncertnoj prezentaciji. Uveli smo i novi dizajn svetla i video prezentacije, tako da taj koncert, pored fantastičnih umetničkih dela i koreografija koje su nematerijalna kulturna baština, naše nastupe smo uveli u 21.vek. Publika će imati priliku da vidi neke njima poznate koreografije ali u potpuno nekom drugom svetlu, jer publici u 2016.godini morate ponuditi neki novi dizajn, novo pakovanje.”

Vladimir Dekić publici obećava zanimljiv i dinamičan nastup ansambla u trajaju od sat i po.

(mojKontakt)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender