24. 10. 2020.
Banja Luka: Igor Radojičić slavi pobjedu, osvojena i skupštinska većina

Banja Luka: Igor Radojičić slavi pobjedu, osvojena i skupštinska većina

Banja Luka: Igor Radojičić slavi pobjedu, osvojena i skupštinska većina

U izbornom štabu SNSD-a proglašena je pobjeda njihovog kandidata na lokalnim izborima, a čestitke stigle i iz protivničkog tabora. Novi gradonačelnik Banjaluke zahvalio se na podršci biračima, kolegama i koalicionim partnerima.

“Ubjedljivo smo pobijedili u Banjaluci, dozvolite da vam se svima duboko zahvalim. Vi ste pobijedili. Hvala vam svima, a posebno onima koji još broje glasove. Dozvolite da se zahvalim i mojoj supruzi i porodici, prijateljima, saradnicima i izbornom štabu. Hvala i Banjalučanima koji vjeruju u nas, kao i gospodinu Dodiku. Sad slavimo, a od sutra radimo. Biće promjena, neka znaju svi, ali ne treba da se plaše oni koji rade u skladu sa zakonom. Banjaluka je divan grad, koji treba da bude otvoren za sve koji u njemu žive i u njega ulažu. Niko večeras nije gubitnik, svi su pobijedili, bez obzira na političku orjentaciju”, kazao je Radojičić.

“Republika Srpska pobijedila dva puta u sedam dana. Ponosan sam na demokratska dostignuća RS. Današnja pobjeda SNSD-a je veličanstvena”, kazao je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik i dodao:

“Mi smo pobijedili, ali smo, koliko vidim izgubili Bosića. Igora čeka ozbiljan posao, ali ima temelje da postanemo ozbiljan evropski grad. Nisam očekivao ovakvu pobjedu, priznajem, strijepio sam”, Milorad Dodik.

Prema podacima SNSD-a od 80.798 prebrojanih glasova u Banjaluci njihov kandidat za gradonačelnika Igor Radojičić dobio je 47.727 glas. Prema tim podacima, kandidat SzP Dragan Čavić dobio je 33.071 glas. Radojičić je večeras proglasio izbornu pobjedu, poručivši građanima Banjaluke da se ne plaše promjena kojih će biti na štetu onih koji ne žele da rade. Radojičić je rekao da je i SNSD u Banjaluci osvojio skupštinsku većinu, te da je njegova pobjeda u odnosu na kandidata Saveza za promjene Dragana Čavića uvjerljiva i da je osvojio oko 15.000 glasova više.

”Prednost je takva da je Igor Radojičić nesumnjivo novi gradonačelnik Banjaluke”, izjavio je Dragan Čavić, kandidat Saveza za promjene za gradonačelnika Banjaluke i čestitao Radojičiću.

Na lokalnim izborima u Banjaluci do 19.00 časova glasalo je 56 odsto registrovanih birača. Kandidati za gradonačelnika na lokalnim izborima u Banjaluci bili su Igor Radojičić /SNSD-DNS-SP-Ujedinjena Srpska/, Dragan Čavić /Savez za promjene/, Slavko Župljanin /Srpska patriotska stranka/ i Duško Tadić /Prva stranka/.

 

(mojKontakt/Mondo/RTRS)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender