24. 10. 2020.
Policija RS

Izborne peripetije u Bijeljini: Kod jednog pronađeno 17 ličnih karata

Policija u Bijeljini identifikovala je Muhameda Beganovića zvanog Mujo kod koga je pronađeno i privremeno oduzeto 17 ličnih karata građana Bijeljine, saznaje Srna.

Prema saznanjima, Beganović je 1. oktobra u prostorijama SDS-a u Bijeljini, po prethodnom dogovoru, predao 80 ličnih karata načelniku Odjeljenja za finansije u Gradskoj upravi Bijeljina Miloradu Sofreniću da bi se na osnovu tih identifikacionih dokumenata izvršilo glasanje za SDS i kandidata Saveza za promjene za gradonačelnika Bijeljine Miću Mićića.

Riječ je o ličnim kartama građana mjesne zajednice u kojoj Beganović živi.

Srna saznaje i da su policijski službenici u Bijeljini zatekli dva lica prilikom predaje ličnih karata Sandru Kosiću koji ih je prikupljao po nalogu Hamdije Husića, s ciljem obezbjeđenja glasanja za SDS i Mićića.

Ranije danas iz Centra javne bezbjednosti /CЈB/ Bijeljina saopšteno je da je policija u Bijeljini otkrila da grupa lica za robnu ili novčanu naknadu daje svoje lične karte drugim licima u svrhu obezbjeđenja glasova za pojedine kandidate na lokalnim izborima.

Pripadnici CЈB su u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske identifikovali jedan broj lica kod kojih je pronađen veći broj ličnih karata koje su privremeno oduzete.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender