22. 10. 2020.
Počinje predizborna kampanja!

Počinje predizborna kampanja!

Koalicija “Pod lupom”: Prijavljeno 118 slučajeva kupovine glasova

Koalicija za slobodne i poštene izbore “Pod lupom” zabilježila je prodaju mjesta u biračkim odborima u 18 opština u BiH, 51 slučaj upotrebe javnih resursa u izbornoj kampanji i 118 slučajeva kupovine glasova u zamjenu za poklone.

Ta nevladina organizacija je u 12 slučajeva dobila prigovore za širenje mržnje i diskriminacije, prenela je danas regionalna televizija N1.

“To će se dešavati i ubuduće ako CIK i ostali nadležni ne budu obraćali pažnju”, izjavio je za N1 član koalicije “Pod lupom” Jan Zlatan Kulenović.

On je naveo da imaju ukupno 2.500 posmatrača, koji pokrivaju više od polovine svih biračkih mesta u BiH, dodavši da su mobilni timovi u ljubičastim majicama od ranih jutarnjih sati prisutni su na biračkim mestima.

“Imamo i pozivni centar gde u realnom vremenu dobijamo podatke, a po našoj evidenciji u 81 posto mesta glasanje je počelo u 7.00 sati. Do 9.00 sati u Stocu i opštini Ilidža bilo je glasačkih mjesta koja nisu otvorena na vreme”, kazao je Kulenović.

U BiH se danas održavaju lokalni izbori na kojima građani biraju nove gradonačelnike i načelnike gradova i opština, kao i nove sazive lokalnih parlamenata.

(Mondo)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender