28. 10. 2020.
Mektić: Prije Dodika trebaju biti procesuirani Izetbegović i Čović

Mektić: Prije Dodika trebaju biti procesuirani Izetbegović i Čović

Mektić: Grupa iz Beograda htjeli da izazove nerede u Prnjavoru

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić potvrdio je da su se u subotu u Prnjavoru sukobili mještani i grupa mladića iz Beograda, za koje se sumnja da su stigli u Republiku Srpsku da bi izazvali nerede na lokalnim izborima.

On je kazao da je veća grupa osoba iz Beograda stigla u Prnjavor u četiri vozila, da su se “veoma neobično ponašali, nabildovani i istetovirani”, što, kako je istakao, nije ostalo nezapaženo u malom gradu u kojem se svi poznaju.

Po njegovim riječima, gradom se proširila priča da su oni tokom dana napali neke od mještana, poslije čega se ispred hotela “Siti”, u kojem su smješteni, počeo okupljati veći broj građana, zahtjevajući da napuste grad, jer se sumnja da su došli zbog sutrašnjih lokalnih izbora i izazivanja incidenata u Prnjavoru.

Tada je i došlo do fizičkog obračuna, poslije čega se grupa, za koje se tvrdi da je jedna navijačka grupa iz Beograda, povukla u hotel.

Sinoć su oko hotela bile raspoređene jake policijske snage.

“Moram da kažem da je policija vrlo traljavo, gotovo nikako intervenisala, dva sata nisu htjeli da dođu na lice mjesta, iako sam i ja intervenisao”, rekao je Mektić za BN televiziju.

Ministar bezbjednosti BiH, koji je i sam stanovnik Prnjavora, ocijenio je da policija ispituje osobe koje su u taj grad stigle iz Beograda, ali da “nije stekao utisak da je policija zainteresovana da rasvijetli ovu situaciju”.

On je još kazao da su članovi te grupe naveli da su u Prnjavor stigli na poziv jednog lokalnog biznismena, dodavši da je potom jedan od njih rekao da su “pročitali u oglasu da se na dan izbora za brojanje glasova plaća dnevnica od 30 evra”.

Mektić je rekao da su i u Tesliću primjećene slične grupe mladića iz Srbije.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender