28. 10. 2020.
Duraković: Srebrenica ima pravo na referendum

Duraković: Srebrenica ima pravo na referendum

Srebrenica: Ćamil Duraković izgubio

Prema informacijama koje dolaze s terena Ćamil Duraković definitivno gubi načelničku poziciju u Srebrenici.

Prema podacima iz izbornog štaba kandidata Mladena Grujičića zajednički kandidat srpskih stranaka u Srebrenici je osvojio 2.600 glasova više od Ćamila Durakovića.

Duraković očekuje glasove poštom i osobe koje su glasale u odustvu. No, poštom i u odsustvu Duraković je dobio oko 2.200 glasova što je nedovoljno za Durakovića.

Iz izbornog štaba Ćamila Durakovića potvrdili su za Klix.ba da ne postoji matematika kojom bi Duraković neutralisao prednost Grujičića.

Aktuelni načelnik Opštine Srebrenica večeras nije želio davati konkretne rezultate kada je u pitanju izbor načelnika, ali je kazao kako će glasovi u odsustvu i putem pošte odlučiti u tijesnoj borbi. Prema njegovim riječima, još uvijek se čekaju rezultati iz odsustva gdje je glasalo 1700 ljudi i putem pošte 1600 ljudi.

“Riječ je o ukupno 50 posto od ukupnih glasova u Srebrenici i mislim da će oni presuditi u tijesnoj borbi u Srebrenici. Oni svoju pobjedu baziraju na redovnim biračkim mjestima, međutim bez glasova u odsutvu se ne može ništa. Danas smo u gradu mogli primijetiti tri puta više vozila sa srbijanskim oznakama, a građani koji su iz Srbije došli u Srebrenicu samo glasati, nažalost, igraju veliku političku odluku kada su u pitanju izbori”, kazao je Duraković i dodao kako imao sumnjivih rezultata, ali da je o njima rano govoriti.

(Kliks)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender