20. 10. 2020.
Studenti neće na praksu

Studenti neće na praksu

Sve spremno za početak nove akademske godine na banjalučkom univerzitetu

– Na Univerzitetu u Banjaluci sve je spremno za novu akademsku 2016/2017. godinu koja počinje sutra, rekao je Srni rektor ovog univerziteta Milan Mataruga.
On je naglasio da mu je posebno zadovoljstvo što može da najavi da se ove godine prvi put održava zajednički akademski čas za studente prve godine svih fakulteta Univerziteta u Banjaluci.

“Ovo je sjajna prilika da našim novim studentima poželimo dobrodošlicu na naš Univerzitet”, rekao je Mataruga.

Prvi akademski čas biće održan sutra u amfiteatru Fakulteta političkih nauka s početkom u 11.00 časova, a brucošima će se, u prisustvu dekana i profesora, osim rektora obratiti i ministri.

Tom prilikom predstavnici Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjaluci prezentovaće vodič za studente, odnosno upoznaće mlade kolege sa korisnim informacijama koje se odnose na studiranje, studentski standard i vannastavne aktivnosti.

Na Univerzitetu u Banjaluci ove godine upisana su 2.274 studenta u prvu godinu prvog ciklusa studija.

Na 16 fakulteta Univerzitet danas ima 57 studijskih programa prvog ciklusa studija, 65 studijskih programa drugog ciklusa, te 12 studijskih programa trećeg ciklusa studija.

Trenutno na Univerzitetu studira oko 20.000 studenata iz svih krajeva Republike Srpske na sva tri ciklusa studija, ali i iz inostranstva.

Univerzitet u Banjaluci raspolaže svim neophodnim učioničkim prostorijama – od amfiteatara, učionica, čitaonica i biblioteka do laboratorija i računarskih sala.

Većina učionica opremljena je video-projektorima i računarima za prikazivanje digitalnih nastavnih sadržaja.

Univerzitet raspolaže sa 20 računarskih sala sa cjelodnevnim pristupom internetu, a biblioteke raspolažu sa 190.000 knjiga, te su pretplaćene na veći broj naučnih časopisa.

Na Univerzitetu u Banjaluci nastavu izvodi 811 nastavnika i saradnika u punom radnom odnosu.

Osim njih, na Univerzitetu je angažovano 170 nastavnika u dopunskom radnom odnosu, 168 gostujućih profesora iz inostranstva i 121 stručni saradnik za potrebe realizacije kliničke prakse.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender