30. 10. 2020.
AnTuTu TOP 10 – koji su trenutno najbrži smartfoni na svijetu?

AnTuTu TOP 10 – koji su trenutno najbrži smartfoni na svijetu?

AnTuTu TOP 10 – koji su trenutno najbrži smartfoni na svijetu?

Ekipa popularnog benchmark testa AnTuTu objavila je TOP 10 ljestvicu najbržih pametnih telefona koji postoje na tržištu. Lista je napravljena krajem prošlog mjeseca (09/2016).

Prema ukupnim rezultatima AnTuTu testa uključujući dva operativna sistema (Android, iOS) trenutno najbrži pametni telefon na svijetu je iPhone 7 Plus, što će neke možda i iznenaditi. Očigledno je kako u Appleu znaju jako dobro optimizovati hardverske karakteristike i mogućnosti operativnog sistema što je rezulovalo i ovakvim rezultatima. I drugo mjesto je logično, zauzima ga iPhone 7. Čini se kako je novi Appleov A10 Fusion procesor superioran u odnosu na Qualcommov-e, MediaTekov-e, Samsungov-e, Huawei-jeve i neke druge.

Vratimo se mi na AnTuTu listu, onu ukupnu (Android + iOS). Na trećem mjestu je nedavno predstavljeni LeEco Le Pro 3 sa 160856 bodova (Snapdragon 821 procesor), a slijede dva nova Xiaomi modela – Mi 5s Plus i Mi 5s . Oba takođe rade na istom procesoru, s tim što Mi 5s ima procesor nižeg radnog takta.

Na šestom mjestu je moćni OnePlus 3 sa 140288 bodova, a koji radi na Snapdragon 820 procesoru. Slijede na našem tržištu gotovo nepoznati Vivo Xplay 5 Elite, kao i vrlo poznati Samsung Galaxy Note 7. Posljednja dva mjesta na AnTuTu TOP 10 ljestvici zauzimaju LeEco Le Max 2 i ZTE Nubia Z11.

Ovako izgleda ljestvica samo sa Android telefonima

AnTuTu TOP 10 – Android, 09/2016

1. LeEco Le Pro 3
2. Xiaomi Mi 5s Plus
3. Xiaomi Mi 5s
4. One Plus 3
5. Vivo Xplay 5 Elite
6. Samsung Galaxy Note 7
7. LeEco Le Max 2
8. ZTE Nubia Z11
9. Lenovo ZUK Z2 Pro
10. Xiaomi Mi 5

Što možemo zaključiti iz ove ljestvice? Ni traga od LG-ja, HTC-a i Sonyja, samo jedan Samsungov uređaj na tek 6. mjestu. I danas je velik broj onih govore kako “kinezi” nisu konkurentni, možda je pravo vrijeme da uključite moždane vijuge i počnete razmišljati svojim mozgom, a ne onako kako vam netko drugi sugeriše.

Druga ljestvica je s iOS uređajima. Ono što je zanimljivo na njoj je podatak kako je na prvom mjestu veliki iPad Pro tablet, a koji je još brži od iPhone 7 Plus smartfona. Evo i cijele ljestvice, tri su tableta na njoj.

AnTuTu TOP 10 – iOS, 09/2016

1. iPad Pro
2. iPhone 7 Plus
3. iPhone 7
4. iPad Pro 9.7
5. iPhone 6s Plus
6. iPhone 6s
7. iPhone SE
8. iPad Air 2
9. iPhone 6 Plus
10. iPhone 6

Ovo su rezultati sintetičkih benchmark testova koji se mogu ali ne moraju odraziti i u svakodnevnom radu s aplikacijama, video igrama, multimedijskim i drugim sadržajima, što smo i sami nebrojeno puta osjetili – primjera radi, video igre su na slabijim procesorima znale bolje raditi nego na jačim. Benchmark testove treba gledati kao na orijentir odnosno nešto što bi nam teoretski trebalo pokazati gdje se po snazi nalazi pojedini uređaj. Preporučujemo da ih uvijek čitate s određenom rezervom.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender