24. 10. 2020.
Banjaluka rekorder po broju zaposlenih u gradskoj administraciji

Banjaluka rekorder po broju zaposlenih u gradskoj administraciji

Banja Luka: SNSD pobijedio, Ujedinjena Srpska nova partija u Gradskoj skupštini

Centralna izborna komisija BiH objavila je jutros prve nepotpune rezultate izbora za skupštine gradova i opština u BiH, a prema dosadašnjim rezultatima za pobjednike izbora mogu se smatrati SNSD – koji će imati i gradonačelnika – kao i stranka Ujedinjena Srpska koja će biti nova ”odbornička snaga” u Skupštini Grada Banjaluke.

U Banjaluci je obrađeno 79,48 odsto biračkih mjesta, a rezultati kažu da je najviše glasova osvojila lista SNSD-a –  33,53 odsto.

Slijede Narodni demokratski pokret sa 13,24 odsto osvojenih glasova, Demokratski narodni savez (11,84), Socijalistička partija (10,03), Srpska demokratska stranka (9,54), Partija demokratskog progresa (7,64) i Ujedinjena Srpska (5,99 odsto).

Podsjetimimo, najave analitičara prije izbora govorile su da bi partija čiji je predsjednik Nenad Stevandić mogla ostvariti uspjeh na izborima u Banjaluci.

Ujedinjena Srpska je prema opštem utisku bila jedna od najaktivnijih stranaka na terenu, a svakako da su preuzeli i jedan dio glasača i članstva koje se razočaralo u sve slabiji SDS.

Prema svim pretpostavkama dosadašnja većina u Skupštini grada koju su činili SNSD-DNS-SP, a koja će opet imati ubjedljivu većinu, vjerovatno će ostati na okupu, sa velikim šansama da im se pridruži Ujedinjena Srpska koja ima potpisan sporazum o podršci sa Igorom Radojičićem.

(mojKontakt)

 

 

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender