29. 10. 2020.
Devetogodišnjak se upisao na fakultet

Devetogodišnjak se upisao na fakultet

Devetogodišnjak se upisao na fakultet

Vilijam Mailis nije običan devetogodišnjak. On ide na koledž, želi da postane astrofizičar i ima jedan cilj – da dokaže da Bog postoji. Iako ima samo devet godina, Vilijam je već završio je srednju školu i sada već pohađa koledž.

On trenutno radi na dokazivanju svoje teorije o tome kako je nastao univerzum i želi da postane astrofizičar. Ovaj mali genije iz Pensilvanije rekao je da želi svima da dokaže da Bog postoji.

On će to uraditi tako što će pokazati da je, kako kaže, samo spoljašnja sila mogla da stvori univerzum. Vilijamovi roditelji objasnili su nevjerovatan napredak u učenju koji je pokazivao još kada je bio jako mali.

Sa samo 6 mjeseci života, dječak je mogao tačno da identifikuje brojeve, a već sa sedam mjeseci govorio je tečno. Sa dvije godine naučio je da čita, piše i množi, sa četiri je naučio da čita grčki jezik, a sa samo 5 je naučio geometriju. Ovaj devetogodišnjak ide na koledž, a njegov profesor istorije kaže da je primjetio samo jednu razliku između njega i ostalih studenata. “Vilijam je jedini koji na predavanjima ne hvata bilješke. Umjesto toga on sluša, čita i upija gradivo“, kaže profesor.

(B92)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender