20. 10. 2020.
Fejsbuk otvara poseban prostor za direktnu prodaju

Fejsbuk otvara poseban prostor za direktnu prodaju

Fejsbuk otvara poseban prostor za direktnu prodaju

Grupe na Fejsbuku koje se bave prodajom određenih proizvoda svakog mjeseca posjeti više od 450 miliona ljudi. Sada ta društvena mreža lansira novi tab u svojoj aplikaciji namijenjen direktnoj prodaji (P2P).

Fejsbuk Marketplace omogućava pretraživanje sadržaja prema relevantnosti ljudi koji prodaju neke proizvode za koje biste možda mogli da budete zainteresovani i efikasno izlaže ono što vi sami imate da ponudite na onlajn tržištu.

Zajedno sa Fejsbuk Mesendžerom možete da organizujete sastanke i saznate više o osobama s kojima sklapate dogovore na anonimnim sajtovima, zahvaljujući Fejsbuk profilima.

Marketplace je od danas dostupan za SAD, Veliku Britaniju, Australiju i Novi Zeland na mobilnim telefonima, ali ako se pokaže kao popularan, moguće je da će biti predstavljen i cijelom svijetu.

Ipak, ovaj dodatak postojećim Fejsbuk aplikacijama ima i svoje nedostatke. Ne postoji mogućnost ocjenjivanja ponuđača i kupaca koji obično štiti potrošače od prevare.

Iako trenutno nema Fejsbuk stranica kojima je dozvoljen pristup Marketplace-u, Fejsbuk bi jednog dana mogao da generiše dodatni prihod od oglašavanja na taj način.

Iz te kompanije se nadaju da će Marketplace biti dovoljno popularan da dobije glavno mjesto na navigacionom bar tab-u i tako zamijeni Mesendžer prečicu na Fejsbuku za iOS.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender