24. 10. 2020.
Koncert “Јedinstva” u Muzeju Srpske

Koncert “Јedinstva” u Muzeju Srpske

Koncert “Јedinstva” u Muzeju Srpske

Mješoviti hor SPD Јedinstvo održati cjelovečernji koncert u Muzeju Republike Srpske.

Hor je vrijedno radio na pripremama za predstojeću, po mnogo čemu impozantnu, turneju po Austaliji, a kao sastavni dio priprema je i najavljeni koncert na kojem će se predstaviti manji sastav i izvesti dio bogatog repertoara svjetovne muzike. Koncert počinje u 20 časova.

Kao solisti, nastupiće: Karolina Mihajlović – sopran, Biljana Kerkez – mecosopran, Petra Golubović – sopran, Živan Živanović- violina, Nenad Nikić-harmonika, Јelena Bašić-udaraljke. Dirigent je Nemanja Savić.

Kako se navodi u saopštenju Mješovitog hora turneja hora turneju počinje 5. oktobra i trajaće do 27. oktobra, gdje će hor imati priliku da u nekoliko gradova daleke Australije održi 12 koncerata i učestvuje na svetim Liturgijama.

Članovi ansambla će posjetiti Sidnej, Melburn i Adelejd te će tom prilikom hor na dostojanstven i profesionalan način pokušati da isprati sve nastupe i koncerte koji su zakazani.

Kao sastavni dio turneje je i cjelovečernji koncert u dvorani Sidnejske opere, gdje će se hor svojim repertoarom predstaviti i postaviti na najviši umjetnički nivo u svijetu, saopšteno je iz Mješovitog hora SPD “ Јedinstvo“.

(Agencije)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender