22. 10. 2020.
Najčešće varamo u 39. godini

Najčešće varamo u 39. godini

Najčešće varamo u 39. godini

Nevjerstvo je jedan od najtežih udaraca za ljubavnu vezu, a u određenom životnom dobu dva puta smo više skloni preljubi, pokazalo je istraživanje britanskog portala za pronalaženje partnera IllicitEncounters.com s više od milion korisnika. “Najopasnija” godina za preljubu je 39, što se objašnjava činjenicom da ona mnogima predstavlja prekretnicu u životu, neki ulaze u krizu srednjih godina, proživljavaju drugu mladost ili traže nova uzbuđenja.

Takođe, istraživanje je pokazalo da su ljudi skloniji prevari u poslijednjoj godini decenije (19, 29, 39, 49, 59…). Poslije “prelomne” 39. godine, najnevjerniji su 49-godišnjaci, pa oni koji su napunili 29.

– Zaključili smo da mnogi varaju kako bi pridobili partnerovu pažnju, posebno ako je on opterećen poslom i karijerom ili ne dobijaju od njega dovoljno ljubavi i nježnosti. Ne plaše se ni da će biti uhvaćeni u preljubi jer smatraju da time poručuju voljenoj osobi da bi trebalo da im posveti više pažnje, ako ih voli. Takođe, česta je i osvetnička preljuba, vraćanje istom mjerom – kažu predstavnici portala.

Ova stranica je objavila pet najčešćih razloga nevjere, na prvom mjestu je nedostatak strasti (76 procenata), zatim “prilika koja im se ukazala” (54%), slijedi osjećaj dosade u vezi (46%), obnova kontakta sa starom ljubavi preko društvenih mreža (28%) i želja za promjenom (22%).

(novosti)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender