25. 10. 2020.
Radojičić najavio prve poteze nove vlasti u Banjaluci

Radojičić najavio prve poteze nove vlasti u Banjaluci

Jedan od prvih poteza nove vlasti u Banjaluci biće nova sistematizacija i unutrašnja organizacija Gradske uprave sa odsjecima i odjeljenjima, rekao je novoizabrani gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

“Takođe, mislim da će već u novembru i decembru trebati jedan posao nastaviti a drugi započeti. Nastaviti razgovore sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj o kompletnom paketu za Toplanu Banjaluka, i otpočeti razgovore sa finansijskim institucijama o restrukturisanju duga za 2017. godinu”, naglasio je on.

Napomenuvši da dužnost preuzima 1. novembra, Radojičić je za “Nezavisne novine” rekao da će novom sazivu Skupštine grada trebati određeno vrijeme da se konstituiše, a dolaze i novi načelnici odjeljenja koji treba da uđu u posao.

On je naveo da treba imati u vidu da sada predstoji tranzicijski period, jer se Skupština grada preuzima na kraju budžetske godine kada nema puno manevarskog prostora sa samom ovom godinom i ovim budžetom.

Na pitanje šta će uraditi prije preuzimanja dužnosti, Radojičić je rekao da će prvo sačekati objavu svih rezultata, a to je vjerovatno dvije do tri sedmice, i preuzimanje dužnosti oko 1. novembra.

“U ovoj sedmici čekam da dobijem sastav Gradske skupštine, raspored mandata i sastav da možemo da nastavimo razgovore o sastavljanju gradske vlasti što prije. Ja poštujem koalicioni sporazum koji imam sa partnerima – DNS i SP, i dodatni sporazum koji imam sa Ujedinjenom Srpskom. To su prvi partneri s kojima ću razgovarati”, naglasio je Radojičić.

On je dodao da prema sadašnjem stanju taj blok ima dvotrećinsku većinu.

“Što se mene tiče, ja ću razgovarati sa svim strankama koje uđu u Gradsku skupštinu o konceptu daljeg rada i saradnje. I proljetos smo pozvali PDP na razgovore pa su oni odbili, ali Bože moj. Moj koncept koji sam u govoru otvoreno iznio jeste da ću razgovarati sa svima kakvi su im ciljevi i planovi za grad Banjaluku u narednim godinama”, rekao je Radojičić.

Komentarišući konačni rezultat za gradonačelnika Banjaluke i činjenicu da je na kraju uspio osvojiti mnogo više glasova nego što je bilo očekivano, Radojičić je rekao da je bilo puno spinovanja od takozvanih nezavisnih analitičara koji su radili za neku drugu stranu, nisu radili nikakve ankete ili istraživanja nego su u nekom momentu “izbacivali” da je razlika mala i da je neizvjesno, sve, uglavnom, neutemeljeno.

“Treba razlikovati ono što su stvarne procjene i ankete od ‘analitičara’ koji su od bilo koje strane unajmljeni da pričaju tako kako pričaju. Tako da ta razlika sada izgleda dosta velika jer je javnost mjesecima pod utiskom ‘nezavisnih analitičara’ koji su bili ili bliski ili unajmljeni od druge s strane”, konstatovao je novoizabrani gradonačelnik Banjaluke.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender