21. 10. 2020.
15 prijava zbog nepropisnog plakatiranja tokom izbora u Banjaluci

15 prijava zbog nepropisnog plakatiranja tokom izbora u Banjaluci

Banja Luka: Svečano odlijepljen prvi predizborni plakat

Predsjednici i kandidati političkih partija koje su učestvovale na Lokalnim izborima 2016. u Banjaluci juče su svečano odlijepili prve predizborne  plakate, zalijepljene svečano početkom septembra ove godine kada je svečano počela predizborna kampanja.

Na ovaj način svečano je ozvaničen kraj kampanje i izbora.

Lideri stranaka su obećali da će svi plakati zalijepljeni tokom kampanje širom grada, na zidovima, banderama, prozorima, bilbordima, ogradama, nadvožnjacima i podvožnjacima, biti uredno odlijepljeni, da će to uraditi stranački aktivisti koji su lijepili plakate i da će biti plaćeni za to.

„Svi smo u strahu od opakih kazni i komunalne policije koja vreba na svakom ćošku i požurićemo da odlijepimo sve plakate – i one koji su zalijepljeni na za to predviđenim mjestima, a pogotovo ove druge koje smo lijepili gdje smo stigli“, obećali su političari.

Svi su se složili da su gradska, a pogotovo prigradska naselja nagrđena zgužvanim, poderanim i nakrivo nalijepljenim predizbirnim plakatima koji štrče sa bandera i zidova i koje vjetar raznosi po cesti.

Ponegdje, na mjestima gdje plakati nisu uklonjeni godinama, pa su u slojevima nalijepljeni jedni preko drugih, ovom poslu će se pristupiti veoma oprezno.

„Postoji mogućnost da aktivisti kopajući kroz slojeve plakata naiđu na neki koji nije odlijepljen već više od deceniju pa tamo ugledaju svog predsjednika ili odbornika, i grb neke sasvim druge partije, što može pokolebati njihovu partijsku disciplinu“, rekao je jedan predstavnik stranke koji nije htio da bude imenovan.

U međuvremenu, banjalučka komunalna policija tokom lokalnih izbora izdala je 15 prekršajnih naloga zbog nepropisnog političkog oglašavanja i plakatiranja. Kazne za neovlašteno plakatiranje za fizička i pravna lica kreću se od 100 do 7.000 KM, a strogo je zabranjeno na mnogim javnim objektima.

(mojKontakt/Ž. Svitlica/napomena: ništa u tekstu nije istina osim posljednjeg paragrafa)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender