29. 10. 2020.
CIK BiH bez odluke za Stolac

CIK BiH bez odluke za Stolac

CIK BiH bez odluke za Stolac

Centralna izborna komisija BiH još nije donijela odluku o lokalnim izborima koji nisu provedeni do kraja u opštini Stolac. Portparolka CIK-a BiH Maksida Pirić rekla je da moraju da prikupe relevantne podatke i činjenice da bi se donijela takva odluka.

CIK BiH je dao nalog glavnom centru za brojanje da sav izborni materijal s biračkih mjesta gdje se glasalo u odsustvu za opštinu Stolac dopremi u glavni centar za brojanje i fizički odvoji od ostalog izbornog materijala, kao i glasački materijal iz inostranstva gdje su birači glasali za Stolac.

“Zatražen je hitan sastanak sutra u 10 sati sa Opštinskom izbornom komisijom Stolac u CIK-u i tražena je informacija u Operativnom štabu za bezbjednost lokalnih izbora o trenutnoj bezbjednosnoj situaciji u opštini Stolac u vezi s eventualnim ponovnim održavanjem izbora. Pismo koje su nam poslali iz Opštinske izborne komisije Stolac ne sadrži potpis sva tri člana. Iz MUP-a HNK smo dobili izvještaj i sva biračka mjesta i izborni materijal koji je zatečen su pod policijskim obezbjeđenjem”, rekla je Pirićeva.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender