27. 10. 2020.
Kriminalci sa Balkana opljačkali Kim Kardašijan

Kriminalci sa Balkana opljačkali Kim Kardašijan

Kriminalci sa Balkana opljačkali Kim Kardašijan

Starleta se našla na udaru bande pljačkaša, a sada stižu informacije da je riječ o kriminalcima s Balkana.

Naoružani pljačkaši su maskirani u policajce ušli u hotelsku sobu Kim Kardašijan dok je boravila u Parizu, stavili joj ljepljivu traku preko usta i ukrali nakit u vrijednosti od više miliona dolara.

Bilo je njih petorica, svi su bili naoružani, a izvori za “Daily Mail” ističu da su dvojica vezali starletu, stavili joj lisice i sklonili u kadu u kupatilu. Kim ih je navodno molila da joj poštede život i govorila da ima malu djecu kod kuće.

Pljačkaši su znali tačno šta rade – uzeli su kutiju s nakitom u vrijednosti od šest miliona dolara i prsten koji vrijedi četiri miliona dolara, ali se procjenjuje da je sveukupno ukradeno vrijednosti u iznosu od oko 16 miliona dolara.

Pored nakita i dragocjenosti, starleti su ukradena i oba skupocjena mobilna telefona u kojima su mnoge njene privatne informacije.

Sumnja se da je pljačku izvela ozloglašena banda po imenu “Pink Panter”. Oni su aktivni od 1999. godine i procjenjuje se da su u periodu do sada ukrali više od 300 miliona evra u nakitu, u 380 naoružanih pljački koje su izveli.

Nadimak su dobili nakon pljačke u Londonu 2003. godine kada su sakrili dijamant u kutiju od kreme za lice, što je slična situacija kao u filmu “Pink Panter” o francuskom detektivu kojeg je glumio engleski glumac Piter Selers.

Vođa bande, Srbin Borko Ilinčić (33) je 2014. godine zaustavljen od strane nacionalne policije blizu Madrida.

Vjeruje se da je grupa ovih pljačkaša sastavljana od 200 muškaraca koji imaju vojno iskustzo, uglavnom s prostora Balkana, kao i da su aktivni prethodnih 30 godina.

Kim je pobjegla privatnim avionom iz Francuske, a njen muž Kanije Vest je prekinuo koncert kako bi otišao da bude pored nje.

(Kurir)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender