28. 10. 2020.
Policija RS

Silovatelj iz Čelinca pušten na slobodu pa ponovo silovao ženu!

Seksualnom predatoru Miroslavu Gavriću (33) iz Čelinca predložen je pritvor zbog sumnje da je na području Čelinca silovao još jednu osobu.

Riječ je o manijaku koji je prije samo dvije godine takođe na području te opštine silovao djevojku, zbog čega je bio osuđen.

Prema nezvaničnim informacijama, Gavrić je u noći između petka i subote provalio u kuću žene (64) te je silovao i pretukao. On je uhapšen i poslije kriminalističke obrade prebačen u Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci. Poslije saslušanja dežurni tužilac je predložio da mu se odredi pritvor jer bi boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo.

Mještani sela u kojem se dogodilo ovo jezivo silovanje kažu da su u šoku, ali i ljuti na pravosuđe zbog puštanja Gavrića.

“Čula sam da je nesretnu ženu i pretukao tokom napada. To je užas, to je čovjek koji ne zaslužuje da bude na slobodi. Nadam se da ga nikada više neću vidjeti u blizini našeg sela”, ispričala je jedna od mještanki.

Ona kaže da je Gavrić uhapšen i u junu 2014. godine, kada je silovao ženu (24) koja ima dvoje djece.

“Oni su tada bili na slavi kod zajedničkog prijatelja. Oko ponoći žena je krenula kući, a za njom je pošao i Gavrić. Kad su došli u blizini šume Gavrić ju je zaskočio, oborio na zemlju i silovao. Jadna žena dozivala je pomoć, ali je niko nije čuo”, ispričala je pomenuta mještanka.

Poslije toga Gavrić je bio i uhapšen i osuđen zbog silovanja. Sagovornici EuroBlica ističu da je dobio smiješnu kaznu, koju nije u potpunosti ni odslužio.

“Mislim da je dobio oko dvije godine zatvora, međutim ni to nije odslužio. Navodno su ga pustili dva mjeseca ranije zbog dobrog ponašanja, pa vidite šta je uradio. Samo se možemo nadati da će sada dobiti kaznu koju zaslužuju”, ističu mještani.

(Blic.rs)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender