21. 10. 2020.
Školska godina će biti lakša uz ovih 9 aplikacija

Školska godina će biti lakša uz ovih 9 aplikacija

Školska godina će biti lakša uz ovih 9 aplikacija

Djeca koja rastu u digitalnom dobu trebaju ne samo savladavati korištenje digitalnih alata, već ih i aktivno koristiti za učenje. Evo nekoliko uglavnom besplatnih aplikacija koje im pritom mogu biti korisne.

Evernote

(Android, Android Wear, Apple Watch, iOS, Windows)
Evernote je već dugo jedna od najpopularnijih aplikacija za digitalne bilješke.

Uz pomoć jednostavnog interfejsa možete, osim bilješki, sastavljati popise zadataka koje trebate obaviti, postavljati podsjetnike, ubacivati dodatke i fotografije te svemu što ste pohranili pristupati s bilo kojeg uređaja. Nema ograničenja koliko toga možete ukupno pohraniti, ali ako je namjeravate koristiti besplatno ne možete više od 60 MB mjesečno.

Lumosity (Android, iOS)
Aplikacija koja vježba memoriju i obraćanje pažnje na pojedinosti koristeći raznovrsne igre, osmišljene kako bi poboljšale kognitivne sposobnosti. Tako, recimo, morate pronaći iste pločice nakon što ste ih na kratko vidjeli ili pratiti let jedne ptice u jatu.

Wikipedia (Android, iOS, web)
Službena aplikacija najveće svjetske digitalne enciklopedije pruža uvid u na desetine miliona članaka, dostupnih na više od 280 jezika, kao i mogućnost brzog dijeljenja sadržaja te pohranjivanja za korištenje online.

Duolingo (Android, iOS)
Duolingo je aplikacija koja podučava stranim jezicima i nudi mogućnost prijevoda web stranica i drugih dokumenata na brojne jezike.

Microsoft Office Mobile (Android, iOS, Windows)
Pomoću ove jednostavne aplikacije moguće je pristupiti, uređivati i dijeliti dokumente u Wordu, Excelu i Powerpointu na uređajima s operativnim sistemom Android i iOS. Domaću zadaću možete pisati još dok putujete kući.

PhotoMath (Android, iOS, Windows)
Odlična aplikacija nastala u Hrvatskoj pomoći će u riješavanju matematičkih problema. Dovoljno je usmjeriti kameru pametnog telefona prema problemu kako bi dobili ne samo riješenje, već i objašnjenje korak po korak kako do njega doći.

Bookabi (iOS)
U ovoj će aplikaciji djeca naći sve što je potrebno kako bi ispričala priču, a da pritom ne moraju znati crtati.

Dostupna je zbirka 2D i 3D likova, zgodnih scenografija te zabavnih naljepnica i objekata koje je moguće postavljati, mijenjati im veličinu i okretati potezom prsta. Također, moguće je dodati oblačiće za govor, tekst, pa čak i dizajnirati omot, pri čemu je moguće koristiti vlastite fotografije.

Forest (Android, iOS, Windows)
Aplikacija Forest koristi lukav trik kako bi učenje pretvorila u igru. Omogućava da digitalno ‘posadi’ drvo svaki put kad određeno vrijeme posveti učenju ili pisanju zadaće. Makne li se iz aplikacije dok sat još uvijek odbrojava, drvo će početi da vene. Svako stablo je dodano u digitalnu ‘šumu’, s kojom se može lako pohvaliti putem društvenih mreža, a vremenom i skuplja bodove pomoću kojih može kupiti različite vrste drveća ili ih uložiti u sadnju stvarnog stabla.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender