23. 10. 2020.

”Imenovanje direktora Toplane na kraju mandata nije korektno”

Imenovanje Miće Milovanovića za direktora “Toplane” naljutilo je novog gradonačelnika Igora Radojičića, koji smatra da je to nizak udarac stare vlasti.

“Nažalost, već imamo prvi problem. Nekorektno je da vlast na odlasku, bez obzira na to što se radi o istoj koaliciji, po isteku mandata, imenuje nekoga na naredne četiri godine. Njegovo imenovanje je nepotreban udarac iza leđa i očekujem da on podnese ostavku kad budem izabran za gradonačelnika”, izjavio je za “EuroBlic” budući gradonačelnik Banjaluke, Igor Radojičić.

Smatra da na kraju mandata ne bi trebalo vršiti nova imenovanja za naredne četiri godine i da je to posao nove vlasti koja dolazi. Na pitanje da li je zadovoljan Milovanovićevim dosadašnjim radom u “Toplani” i da li u planu ima drugo rješenje za tu funkciju, Radojičić je naglasio da se ne radi o imenima nego o principu.

“Počeo sam razgovore sa koalicionim partnerima o formiranju nove gradske vlasti i nigdje u svijetu se ne radi tako da neko pred isteklim mandatom imenuje direktore. Očekujem da se Milovanović povuče”, kategoričan je Radojičić.

Mićo Milovanović bio je jedini kandidat na konkursu za izbor direktora “Toplane”, a nadzorni odbor tog preduzeća, na jučerašjnoj sjednici, produžio mu je mandat na još četiri godine. Izvori lista tvrde da su većina članova odbora “ljudi od povjerenja Slobodana Gavranovića”, preko kojih je uticao na poslovanje “Toplane”.

Predsjednik NO “Toplane” Vidosav Đekić kaže da je sjednica bila zakazana za prije sedam dana i nije želio da komentariše Radojičićeve tvrdnje da je imenovanje urađeno njemu iza leđa.

“Nemam takve informacije i ne želim to da komentarišem”, kratko je poručio Đekić.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender