28. 10. 2020.
Istraga o incidentu u Stocu: Više od 50 ispitanih

Istraga o incidentu u Stocu: Više od 50 ispitanih

Istraga o incidentu u Stocu: Više od 50 ispitanih

Policija Hercegovačko-neretvanskog kantona ispitala je više od 50 osoba u okviru istrage o incidentima na više glasačkih mjesta u Stocu 2. oktobra na dan lokalnih izbora i fizičkih napada na članove Opštinske izborne komisije.

Iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona saopšteno je da policijski službenici sprovode dalje operativno-istražne radnje nad osumnjičenim osobama za izazivanje incidenata u opštini Stolac, a izvještaj o počinjenom krivičnom djelu proslijediće nadležnom tužilaštvu.

“Bezbjednosno stanje u Stocu je zadovoljavajuće i nema narušavanja javnog reda i mira u vezi sa proteklim događajima”, navode iz kantonalnog MUP-a.

U Stocu je 2. oktobra zabilježen niz neregularnosti tokom glasanja na lokalnim izborima, a jedno biračko mjesto nije ni otvoreno zbog čega su se bunili bošnjački članovi biračkih odbora, pa je predsjednik Opštinske izborne komisije Ivan Perić te članove zamijenio drugima.

Problemi su se nizali, a situacija je kulminirala kada je kandidat SDA za načelnika opštine Stolac Salmir Kaplan fizički napao Perića.

Nakon toga je na biračkim mjestima uništen i otuđen izborni materijal, a izbori su zbog incidenata i povlačenja svih Bošnjaka iz biračkih odbora prekinuti.

Iz Centralne izborne komisije BiH navode da će konačnu odluku o tome da li će izbori u opštini Stolac biti poništeni i ponovo održani donijeti nakon što dobiju sve informacije o ovim događajima.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender