22. 10. 2020.

Jedinica za podršku iz preventivnih razloga u Srebrenici

U opštinu Srebrenica upućena je Jedinica za podršku Centra javne bezbjednosti /CJB/ Bijeljina, koja nema nikakav specijalni zadatak osim da djeluje preventivno u slučaju narušavanja javnog reda i mira, potvrdili su Srni u Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Rukovodilac Operativnog štaba za osiguravanje lokalnih izbora u BiH Relja Kovač rekao je Srni da on nema podatak da je u Srebrenicu došla Specijalna jedinica, kako su naveli pojedini mediji.

“Jedinice za podršku su u sastavu centara javne bezbjednosti i sa njima raspolaže načelnik, a sa specijalnom jedinicom ministar”, pojasnio je Kovač.

On je naveo da je jedna jedinica CJB Bijeljina upućena u ovu opštinu zbog onih koji prave atmosferu onakvom kakva nije i da preventivno djeluju svojom pojavom, dok je drugi razlog što je kandidat srpske nacionalnosti obavijestio Centar o prijetanjama koje su mu upućene.

“Od ostalih policijskih poslova i zadataka oni ništa posebno nemaju, osim preventive i u slučaju narušavanja javnog reda i mira”, naglasio je Kovač navodeći da mu je tako rečeno iz ovog centra.

Pozivajući se na jednog načelnika uniformisane policije koji se nalazi u Srebrenici, Kovač je rekao da je atmosfera potpuno normalna.

“Uvijek ima određenih grupa koje podgrijavaju i prave atmosferu onakvom kakva nije. Stanje je mirno, situacija zadovoljavajuća, a policija je došla preventivno”, ponovio je on, dodavši da pripadnici CJB Bijeljina vrše i obezbjeđivanje glasačkog materijala na ovom području.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender