23. 10. 2020.
Ministar Malešević: Možda ćemo otvoriti centar za talentovane učenike

Ministar Malešević: Možda ćemo otvoriti centar za talentovane učenike

Ministar Malešević: Naučiti djecu da promišljaju samostalno

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević čestitao je učiteljima, nastavnicima i profesorima u osnovnim i srednjim školama u Srpskoj Svjetski dan učitelja, i istakao da je izuzetno važno da u školama radi kvalitetni i motivisani kadar, koji će djeci prenijeti znanje i naučiti ih da promišljaju samostalno.

“Veoma je važno da ih od malena učimo da postavljaju pitanja i izvode vlastite zaključke. Samo na ovaj način imaćemo škole po mjeri djeteta i savjesne građane spremne da grade bolje društvo”, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Malešević je podsjetio na svakodnevnu predanost prosvjetnih radnika ovom zahtjevnom i istovremeno najljepšem pozivu na svijetu.

On je pozvao prosvjetne radnike da i u buduće budu najbliži saradnici u stvaranju savremene škole u najboljem interesu mladih generacija.

“Današnji praznik je prilika da još jednom istaknemo važnost učiteljskog poziva s obzirom na to da od angažmana učitelja i nastavnika zavisi ukupan razvoj društva”, navodi se u Maleševićevoj čestitki.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender