31. 10. 2020.
Prijedlozi o mogućim rješenjima u Zakonu o praznicima

Prijedlozi o mogućim rješenjima u Zakonu o praznicima

Prijedlozi o mogućim rješenjima u Zakonu o praznicima

Članovi Tima Narodne skupštine Republike Srpske za pripremu prijedloga zahtjeva za preispitivanje odluke Ustavnog suda BiH o neustavnosti 9. januara kao Dana Republike razmatrali su danas moguća rješenja u Zakonu o praznicima Republike Srpske u kontekstu primjene ove odluke i rezultata republičkog referenduma.

Članovi Tima na današnjoj sjednici u Banjaluci iznijeli su prijedloge pravne prirode o tome koji od tri modaliteta primjene odluke Ustavnog suda i rezultata republičkog referenduma će biti najbolji – da se donese novi zakon, da se urade izmjene i dopune Zakona o praznicima Republike Srpske ili da se urade dopune Zakona o praznicima.

Konsultacije Tima biće nastavljene i narednih dana, saopšteno je iz Narodne skupštine Republike Srpske.

Vlada Republike Srpske utvrdila je u ponedjeljak, 3. oktobra, tekst zakona o 9. januaru kojim će se urediti obilježavanje nastanka Republike Srpske i čije će odredbe razmotriti sa članovima Tima prije upućivanja u Narodnu skupštinu.

Na referendumu, održanom 25. septembra, 99 odsto građana Republike Srpske pozitivno se izjasnilo o referendumskom pitanju “Da li podržavate da se 9. januar obilježava i slavi kao Dan Republike Srpske?”.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender