29. 10. 2020.
Srebrenica: Isječene gume na automobilu sekretaru Izbornog štaba FOTO

Srebrenica: Isječene gume na automobilu sekretaru Izbornog štaba FOTO

Srebrenica: Isječene gume na automobilu sekretaru Izbornog štaba FOTO

Koalicija “Zajedno za Srebrenicu”, čiji kandidat za načelnika opštine Mladen Grujičić ima prednost od 2.312 glasova u odnosu na protivkandidata Ćamila Durakovića, danas je osudila nasilje i prijetnje pojedinaca upućene Grujičiću i njegovoj porodici, kao i drugim članovima njegovog izbornog štaba.

“Sinoć su sekretaru Izbornog štaba Bojanu Pejiću isječene gume na automobilu na parkingu pored zgrade u kojoj stanuje”, saopšteno je iz ove koalicije.

Osuđeni su i individualni istupi predsjednika srebreničke izborne komisije Nermina Durakovića i člana Centralne izborne komisije /CIK/ BiH Suada Arnautovića i ukazano na to da njihovi izneseni stavovi u medijima nisu stavovi tih komisija.

gume-srebrenica

Koalicija “Zajedno za Srebrenicu” pozvala je Nermina Durakovića i Suada Arnautovića da se suzdrže od ličnih ocjena, a da rade posao koji im je povjeren u skladu sa zakonom.

Iz koalicije su pozvali i bošnjačkog kandidata za načelnika opštine Ćamila
Durakovića da dostojanstveno prizna Grujičićevu pobjedu i doprinese smirivanju tenzija i napetosti u ovoj sredini.

“Tražimo da Opštinska izborna komisija radi u skladu sa zakonom, da u propisanom roku završi brojanje glasova sa još pet biračkih mjesta, što je naložio CIK, i da objedini izborne rezultate”, ističe se u saopštenju Koalicije “Zajedno za Srebrenicu”.

Ova koalicija osuđuje svaki oblik nasilja i poziva na mir, dostojanstvo, toleranciju i dijalog, te prihvatanje rezultata demokratskih izbora koji su na području ove opštine protekli bez zamjerki.

 

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender