23. 10. 2020.
Vučić: Bez uvođenja sankcija rukovodstvu Srpske

Vučić: Bez uvođenja sankcija rukovodstvu Srpske

Vučić: Bez uvođenja sankcija rukovodstvu Srpske

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ne bi bilo moralno i normalno da predlaže uvođenje bilo kakvih sanckija rukovodstvu Republike Srpske.

Odgovarajući na pitanje novinara da li je Srbija spremna da se pridruži eventualnim sankcijama međunarodne zajednice Dodiku u vezi sa zabranom kretanja, Vučić je rekao da još nikakve mjere nisu preduzimali ni Amerikanci, niti Evorpljani.

“Budu li ih preduzimali, mi ćemo naše korake da razmotrimo”, rekao je Vučić novinarima u Palati Srbija. On je podsjetio da Vlada Srbije vodi i unutrašnju i spoljnu politiku u skladu sa Ustavom Srbije.

“Kao predsednik Vlade ne mislim da bi bilo moralno i normalno da predložim uvođenje bilo kakvih sankcija protiv rukovodstva Republike Sprske, protiv njenog legitimnog predsednika. Spreman sam da snosim sve posledice koje takve odluke nose”, rekao je Vučić.

On je naveo da ne može čak ni da govori o mogućnosti da Tužilaštvo BiH zatraži da Srbija sasluša Dodika u vezi sa referendumom o Danu Republike. Vučić je zapitao ko će od investitora da dođe u region, ukoliko se nastavi ovakvo teško stanje.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender