31. 10. 2020.
Čavić: Ako se srpstvo mjeri kilogramima, Dodik je veći Srbin

Čavić: Ako se srpstvo mjeri kilogramima, Dodik je veći Srbin

Čavić: Ako se srpstvo mjeri kilogramima, Dodik je veći Srbin

Visok je 190 centimetara, ima 120 kilograma i nosi broj cipela 50, ako su to mjere srpstva onda je Dodik veći Srbin od mene, rekao je sinoć Dragan Čavić, lider NDP i nekadašnji predsjednik RS, komentarišići za N1 “izjavu Milorada Dodika da je izdajnik i da treba da se izvini srpskom narodu”.

On je istakao da je prava manifestacija patiotizma poštovati građane, ne ispoljavati primitivizam, činiti dobro svakome, prenosi N1.

– U ratu je patriotizam “uhvati se puške’” – istakao je on, prenosi N1.

Čavić je kazao da iako je poražen u izboru za gradonačelnika Banjaluke, rezultat od 40.000 osvojenih glasova govori dovoljno.

– Nije lako srušiti režim, ali koji je režim ostao vječno? Savez za promjene je samo jedan dio političke artikulacije nezadovoljstva stanjem u društvu – rekao je Dragan Čavić između ostalog.

Kada je posrijedi referendum o Danu RS Čavić je rekao da “Dodik nije mogao naručiti bolju stvar”.

– Odluku o referendumu je donijela NSRS, on čak nije podnio ni inicijativu. On ako je mogao nešto da naruči, to je politički delikt. Moj kolega iz stranke očekuje poziv Tužilaštva svaki dan i odazvaće se čim ga dobije – rekao je Čavić za N1.

Čavić je, takođe, istakao da su mnoge stvari u BiH predimenzionisane.

– Deveti januar je toliko predimenzionisan, a jedni od glavnih koji su doprinijeli tome su međunarodni faktori – smatra Čavić.

“Živio sam u vremenu kada su sankcije bile svakodnevice”

Čavić je istakao sinoć da su sankcije visokog predstavnika, EU i Zapada prema Republici Srpskoj moguće.

– Ja sam živio u vremenu kada su sankcije bile svakodnevnica. Ove danas su mačiji kašalj. Tada su glave letjele kao kugle u kuglani. Spektar jeste šaren, ali postoje mogućnosti. Djelovanje visokog predstavnika da smijeni Dodika je besmisleno, neće postići ništa, samo teže turbulencije, a sve će se vratiti na ovo stanje – tvrdi Čavić.

Smatra da ne postoji pravni okvir da Dodik odgovara za referendum, nego je to djelo NSRS koji su izglasali referendum. I Čavić je digao ruku za, podsjetivši da je on prvi smijenjeni Srbin odlukom visokog predstavnika 1998. godine, prenosi N1.

– Građani su dovoljno kažnjeni politikom SNSD, da im ne treba kažnjavanje Zapada. Građani mu daju vlast, MMF mu daje finansije – rekao je Čavić.

“Ovdje živi samo politički kusur”

Zabrinjava ga to što se BiH i RS nalaze u žiži interesovanja Zapada, pogotovo SAD i Rusije.

– Ovdje živi samo kusur. Politički kusur, izvinite na teškim riječima. Ovaj mikroprostor ne može nikome biti interesantan osim po količini međusobno prolivene krvi – kaže Čavić uz dodatak da je Rusija znatno promijenila politički kurs prema RS nego što je to ranije bio slučaj.

(N1)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender