26. 10. 2020.
‘Robin Hood: Origins’ će se snimati u Dubrovniku

‘Robin Hood: Origins’ će se snimati u Dubrovniku

‘Robin Hood: Origins’ će se snimati u Dubrovniku

Režiser filma “Robin Hood: Origins” Oto Betarst rekao je u četvrtak na sastanku s dubrovačkim gradonačelnikom Androm Vlahušićem kako se Dubrovnik, u konkurenciji desetak lokacija, nametnuo kao idealna za snimanje, izvijestili su iz Grada Dubrovnika.

“Dubrovnik je lokacija kakvu nisu mogli ni zamisliti. Za film istorijske tematike, izbor lokacije je upravo ključan. Razmatrali smo desetine lokacija po cijelom svijetu, međutim, Dubrovnik se vrlo brzo nametnuo kao jedini izbor”, rekao je Betarst koji je na sastanak s Vlahušićem došao zajedno s izvršnim producentom filma E. Benetom Volšom te otkrio da će Dubrovnik biti ”srce samog filma”.

Volš je na sastanku izvijestio dubrovačke gradske vlasti da je studio “Lionsgate” u završnim pregovorima s glumcima koji će upotpuniti već impresivnu postavu, a svi detalji biće poznati do kraja oktobra kada će, kako je najavio, filmska ekipa u znatno širem izdanju ponovno posjetiti Dubrovnik.

“Budžet za marketing i promociju filma vrlo je blizu iznosu od 100 miliona dolara, a Dubrovnik će biti temelj ukupne globalne marketinške kampanje”, rekao je Volš.

Dosad potvrđene lokacije koje će za potrebe snimanja “Robina Hooda” predstavljati grad Notingem, uključuju dio Straduna, gradski Porat, Ulicu Svetog Dominika i prostor ispod mosta na Pločama.

Postavljanje scenografije započeće već u decembru, a samo snimanje odvijaće se tokom tri sedmice u februaru i martu. Premijera filma planirana je za februar 2018.

Inače, u Dubrovnik bi uskoro trebalo stići i nekoliko ‘oskarovaca’, među njima i Džejmi Foks kojem će pripasti uloga Malog Džona. Prema podacima iz stranih medija, Robina Huda utjeloviće Taron Egerton, dok je uloga Marion pripala Irkinji Iv Hjuson.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender