21. 10. 2020.
Sergej Šević ponovo pohađa nastavu

Sergej Šević ponovo pohađa nastavu

Sergej Šević ponovo pohađa nastavu

Sergej Šević, učenik 9. razreda Osnovne škole “Sveti Sava” u Novom Gradu nakon trogodišnje borbe s bolešću – ponovo pohađa nastavu.

Humanitarna akcija koju su pokrenuli učenici i nastavnici škole prije godinu dana obezbijedila je dovoljno sredstava za operaciju u Londonu. Sergej je imao problema sa nadbubrežnom žlijezdom.

Početkom septembra Sergej Šević počeo je redovno da pohađa nastavu. Operacija, obavljena sredinom avgusta u Londonu, bila je uspješna i on se dobro osjeća. Nema više izostanaka sa nastave što se događalo u protekle tri godine.

“Operacija u Londonu je uspješno završena. Redovno pohađam nastavu. Zahvaljujem se svima koji su pomogli u mom liječenju”, rekao je Sergej Šević.

“Kada smo dobili informaciju od bolnice da će nam trebati osamdeset hiljada za liječenje Sergeja u Londonu obratili smo se školi za pomoć i to je krenulo prije godinu dana. Uspjeli smo da sakupimo taj novac”, navodi Dalibor Šević, otac.

Učenici i nastavnici Osnovne škole “Sveti Sava” prije godinu dana pokrenuli su akciju pomoći za Sergeja. Ponosni su što je akcija uspjela.

“Pokušali smo zajedno sa roditeljima naše škole, učenicima takođe sa Sergejevim roditeljima da animiramo javnost”, rekla je Marina Ovuka, dirketorka O.Š.”Sveti Sava”.

(RTRS)

 

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender