26. 10. 2020.
SIPA pretresla četiri lokacije: Na meti krijumčari automobila

SIPA pretresla četiri lokacije: Na meti krijumčari automobila

SIPA u akciji

Na više od 30 lokacija u BiH vrše se pretresi, izuzimanje dokumentacije i opreme, te oduzimanje duvana koji se nezakonito prodavao na tržištu BiH, saopšteno je iz Uprave za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH.U toku dana očekuje se privođenje više desetina lica na obavještajne razgovore, za koje su u ranijem periodu prikupljani dokazi da se bave nezakonitim prometom duvana u BiH.

U aktivnostima na lokacijama koja uključuju Orašje, Bijeljinu, Gradačac, Brčko, Banjaluku, Sanski Most, Mostar, Grude i Posušje, učestvuje oko 100 službenika UIO BiH, u saradnji sa službenicima Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH.

Zajedničke akcije kodnih naziva “List dva” i “Box” pokrenute su jutros u cilju suzbijanja nelegalnog prometa duvana u BiH.

U toku prošle godine službenici UIO i Sipe proveli su akcije kodnog naziva “List” i “List jedan” kada je ukupno oduzeto oko 48 tona rezanog i duvana u listu i nekoliko mašina za rezanje duvana koji se nezakonito prodavao u BiH.

Naknadno će biti proslijeđena informacija s tačnom vremenom održavanja konferencije za novinare, dodaje se u saopštenju.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender