28. 10. 2020.
Tužilaštvo BiH prekršilo proceduru

Tužilaštvo BiH prekršilo proceduru

Večernji list: Sud BiH “očišćen” je od Srba, a u njemu je ostao samo jedan Hrva

Sud BiH “očišćen” je od Srba, a u njemu je ostao samo jedan Hrvat nad kojim se vrši mobing, piše današnji “Večernji list”, izdanje za BiH.

List navodi da se nakon dvostrukog mandata, odlazeći predsjednik Suda BiH Meddžida Kreso ima čime pohvaliti jer je uspjela, djelimično zbog servilnosti hrvatskih i srpskih političara, ali i prećutne podrške dijela međunarodne zajednice, stvoriti strukturu koja odgovara jednom narodu, a često i jednoj političkoj stranci.

O tome svjedoče podaci prema kojima je u hijerarhiji uprave Suda ispod Meddžide Kreso provedena prava čistka od nebošnjaka, piše list.

Dražen Zupanc je jedini Hrvat u rukovodstvu Suda BiH i sekretar Apelacionog vijeća, ali godinama proživljava pravu psihičku torturu, doslovno mobing, a tri dugogodišnje srpske pozicije Kreso je dodijelila Bošnjacima.

Zupanc je rekao da ovu torturu proživljava jer je Kreso na njegovo mjesto naumila dovesti drugu osobu.

“To ona ima običaj činiti kada joj zatrebaju radna mjesta ljudi koji nisu direktno u njenim krugovima i vjerovatno moja nacionalnost kao nebošnjaka, Hrvata, njoj smeta s obzirom na to da je kompletan menadžment, većina menadžmenta Suda BiH iz reda bošnjačkog kadra koji je ona dovela”, rekao je Zupanc.

On je istakao da se žalio svim institucijama u BiH, ali bez uspjeha.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender