29. 10. 2020.
Član biračkog odbora klanjao u toku prebrojavanja glasova!

Član biračkog odbora klanjao u toku prebrojavanja glasova!

Član biračkog odbora klanjao u toku prebrojavanja glasova!

Brojni pokušaji manipulacija biračima obilježili su izborni proces, osim Stoca, na još nekoliko mjesta, a među njima i u mjestu Gromiljak u opštini Kiseljak. Svjedoci su mještani Gromiljaka, posmatrači i članovi biračkih odbora, piše Večernji list BiH.

Provokacije na biralištu

Svjedočili su događajima koji zaslužuju detaljnu istragu. Jedan od svjedoka događaja poslao je i fotografiju vršenja vjerskog obreda, klanjanja, na biračkom mjestu Gromiljak 2. Na fotografiji je M. D., član biračkog odbora Gromiljak 2, koji je samo pola sata nakon zatvaranja birališta, oko 19.30 sati dok je trajalo brojanje, na biračkom mjestu klanjao, iako je mjesna džamija udaljena tek 50-ak metara.

Budući da, prema pravilima, nije smio napustiti biračko mjesto, on je odlučio vjerski obred obaviti na za to potpuno neprimjerenom mjestu, u predvorju osnovne škole u kojoj je bilo otvoreno biračko mjesto, uz obrazloženje kako obred ne želi propustiti.

Prema riječima brojnih ,ještana Gromiljaka, promatrača, te članova biračkih odbora, klanjanje na biračkom mjestu bilo je tačka na “i” cjelodnevnih pokušaja manipulacija koje su obilježile izborni proces u ovom, kao i još pojedinim dijelovima opštine Kiseljak, najprije u većinski bošnjačkom naselju Duhri.

(Večernji.ba)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender