29. 10. 2020.
Ljubav na banjalučki način: Došao iz Kanade da je zaprosi u “dajaku” (VIDEO)

Ljubav na banjalučki način: Došao iz Kanade da je zaprosi u “dajaku” (VIDEO)

Ljubav na banjalučki način: Došao iz Kanade da je zaprosi u “dajaku” (VIDEO)

Uobičajeno dosadno banjalučko jesenje poslijepodne, dok zraci sunca napuštaju krajišku ljepoticu, do kraja života će pamtiti jedan zaljubljeni par.

Dvadesetšestogodišnji Banjalučanin Nenad Vujaković, sa adresom u dalekoj Kanadi, odlučio je da iskoristi poslijednje tople dane i priredi svojoj djevojci nezaboravnu vožnju u nadaleko poznatom banjalučkom “dajaku” (za one koji ne znaju: vrsta čamca karakteristična samo za Banjaluku).

Vjerovatno već iznenađena i samom vožnjom Vrbasom u prohladni oktobarski dan dvadesetjednogodišnja Anđela Tambur nije ni slutila šta je čeka kada se približe Gradskom mostu.

Dok je Nenad sakupljao snagu i pokušavajući da se ohrabri neobaveznim ćaskanjem sa svojom djevojkom, dobro uvježbana ekipa Nenadovih prijatelja na mostu je istakla trasparent “Anđela, udaj se za mene.”

Kada su prilazili Gradskom mostu vođeni sigurnom rukom iskusnog banjalučkog dajakaša Almira Dželića Krleta, u istom trenutku kada je Anđela ugledala poruku na mostu i prije nego što je shvatila šta se dešava Nenad je zaprosio.

Njihov zagrljaj i poljubac dao je do znanja publici na obali Vrbasa da je Anđela rekla sudbonosno DA, pa su novopečeni vjerenici dobili spontani aplauz. U zagrljaju nastavili su da plove prema tvrđavi Kastel gdje su i izašli na obalu.

Tako će ovaj 7. oktobar, inače svjetski dan osmjeha ovaj par sigurno pamtiti po osmjehu.

“Odrastao sam u Banjaluci ali sam se sa porodicom preselio u Kanadu gdje sam i upoznao Anđelu,” izjavio je Nenad za mojKontakt.com.

img_20161007_175436

Par je zajedo dvije godine i dva mjeseca.

Dajakašu Krletu koji već godinama vozi i Banjalučane i turiste Vrbasom ovo je prva prosidba, ali kako kaže nada se da će ih biti još.

20161007_174701

(mojKontakt)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender