21. 10. 2020.
Srpskoj doznačena prva tranša kredita MMF

Srpskoj doznačena prva tranša kredita MMF

Premijerka: Veliki stepen saglasnosti sa MMF

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je u Vašingtonu, u razgovoru sa direktorom Odjeljenja za Evropu Međunarodnog monetarnog fonda /MMF/ Polom Tomsenom, da je postignut visok stepen saglasnosti o ključnim politikama koje je potrebno sprovesti u Srpskoj i BiH, kao i mjerama koje Vlada preduzima s ciljem nastavka reformskih procesa.

Cvijanovićeva je izjavila da je Vlada čvrsto opredijeljena za nastavak reformskih procesa s ciljem podsticanja održivog, efikasnog i kontinuiranog privrednog rasta, stvaranja povoljnog ekonomskog okruženja, te otvaranja novih radnih mjesta, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću.

Tokom razgovora Tomsena i delegacije Vlade Republike Srpske, koju predvodi Cvijanovićeva, u okviru Godišnje skupštine Svjetske banke i MMF-a u Vašingtonu, Cvijanovićeva je ponovila da je Ekonomska politika Vlade za 2016. godinu fokusirana na oporavak i rast privrede i da je jedan od ciljeva donošenje reformskih zakona u oblasti fiskalne politike.

Cvijanovićeva je podsjetila da je u okviru tih reformi, upućeno niz zakona, od kojih set zakona o borbi protiv sive ekonomije predstavlja jedno od centralnih pitanja u okviru Reformske agende.

Na sastanku je razgovarano o aktuelnim temama, aktivnostima u pravcu realizacije postojećeg kreditnog aranžmana, kao i o budućim planovima sa ovom finansijskom institucijom.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender