28. 10. 2020.
Zvizdić: Prošli su izbori, fokusirajmo se na velike projekte

Zvizdić: Prošli su izbori, fokusirajmo se na velike projekte

Zvizdić: Savjet ministara BiH sprovodi mjere koje su definisane Pismom namjere

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić izjavio je na sastanku sa predstavnicima MMF-a u Vašingtonu da je aranžman sa MMF-om važan jer podrazumijeva segmente koji osim novčane pomoći obuhvataju tehničku i stručnu pomoć, kao i strukturalne reforme koje će sprovesti svi nivoi vlasti u BiH.

Zvizdić je istakao da Savjet ministara BiH sprovodi mjere koje su definisane Pismom namjere i naglasio da postoji opšta opredijeljenost za reforme koje jačaju legislativni i stručni okvir BiH.

Sastanku je prisustvovao i ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda, koji je rekao da su ispunjene sve dogovorene obaveze i da su u toku aktivnosti na izradi budžeta za narednu godinu, saopšteno je iz Savjeta ministara BiH.

Bevanda je izrazio očekivanja da će BiH imati budžet do kraja tekuće godine.

Novi direktor MMF-a Antonio de Lanoj i direktor odjeljenja za Evropu u MMF-u Pol Tomsen saglasili su se da je u BiH ostvaren dobar napredak i da realizovanje dogovorenih zadataka ide u pozitivnom smjeru.

Sastancima su prisustvovali i guverner Centralne banke BiH Senad Softić, ambasador BiH u SAD Haris Hrle, te entitetski premijeri i ministri finansija.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender