31. 10. 2020.
Banja Luka: Tuča u kafani usred dana

Banja Luka: Tuča u kafani usred dana

Austrija: Srbin udario maloljetnika koji je ostao u komi

Pokrenuta istraga protiv dvadesetjednogodišnjeg mladića porijeklom iz Srbije zbog sumnje da je počinio krivično djelo teške tjelesne povrede.

Naime, on je pesnicom udario jednog sedamnaestogodišnjaka iz Gornje Austrije, koji je pri padu zadobio teške povrede glave a zatim upao u komu.

Prema informacijama policije, incident se dogodio u subotu, oko četiri sata ujutru, u ulici Pfargase (Pfarrgasse) u centru Linca.

Između dvojice momaka izbila je svađa, a onda je dvadesjednogodišnji Srbin jednim udarcem oborio mlađeg protivnika. On je pao i potiljkom udario o beton i ostao da leži u nesvijesti.

Kako navodi komandant gradske policije Kristijan Moser, do teških povreda glave je najverovatnije došlo usljed pada.

„Sada je najbitnije da Fabio ozdravi“, izjavila je majka sedamnaesogodišnjeg mladića, koji se trenutno nalazi u bolnici NeuromedCampus u Lincu.

Ljekari se još ne usuđuju da daju bilo kakve prognoze, međutim njegovo stanje je trenutno stabilno. Doktori ipak upozoravaju da se mladić još uvijek nalazi u životnoj opasnosti i da će se više znati tek kada se probudi iz kome.

Državno tužilaštvo u Štajerskoj pokrenulo je istragu protiv dvadesetjednogodišnjaka zbog sumnje da je počinio krivično djelo teške tjelesne povrede. Policija trenutno saslušava svjedoke ovog događaja kao i osumnjičenog dvadesetjednogodišnjaka, koji se za sada nalazi na slobodi.

(Nezavisne)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender