22. 10. 2020.
On je najmlađi odbornik u Srpskoj

On je najmlađi odbornik u Srpskoj

On je najmlađi odbornik u Srpskoj

Bojan Šapurić iz Trebinja kao kandidat DNS-a dobio je potreban broj glasova za Skupštinu grada i sa 22 godine je najmlađi odbornik koji će u naredne četiri godine nastojati da dostojno predstavlja omladinu, ali i da zastupa interese svih građana.

Građani Trebinja za Šapurića kažu da je neiskompromitovan mladić i rijetki političar koji srcem radi za partiju, bez ambicija za ličnim interesom, ali uvijek spreman, koliko je u njegovoj mogućnosti, da zastupa interese svojih sugrađana.

On kaže da će stav starijih i iskusnijih kolega u lokalnom parlamentu s uvažavanjem saslušati, ali ne i “klimati glavom” ukoliko bude smatrao da nije dobar, te dodaje da se mora čuti i glas mladih.

Šapurić je već na listu stavio prioritete za koje će se boriti u skupštinskim klupama, a među njima dominiraju interesi mladih.

“Žao mi je što omladina u Trebinju nije aktivnija kada je riječ o politici, jer smo mi ti koji sami sebi krojimo sudbinu i moramo da učestvujemo u društveno-političkom životu grada. Ne smijemo čekati da se nešto desi i da nas se neko sjeti”, kaže Šapurić i dodaje da će prvo predložiti veće stipendije za nadarene studente.

Šapurić smatra da se moraju obezbijediti radna mjesta za kvalitetne studente, kako ih ne bi tjerali u druge države koje bi se razvijela i prosperirale zahvaljujući stručnim kadrovima iz ovog grada.

Na Šapurićevoj listi su i penzioneri za koje se grant mora povećati za 20 odsto, kao i grant za mlade, dok poljoprivrednici kojima, kako kaže, osim što mora biti povećan odmah na početku grant na 200.000 KM, moraju se obezbijediti hladnjače za proizvode i omogućiti druge pogodnosti.

Šapurić je ozbiljno shvatio svoju ulogu u lokalnom parlamentu pa je, kako kaže, već kontaktirao nadležne republičke institucije da se raspita o mogućnostima gradnje nadvožnjaka u naselju Gorica, jer je putni pravac kroz ovo naselje veoma rizičan za pješake.

“Neki od problema za koje ću se na početku zalagati je i izgradnja kružnog toka u Gorici, najvećoj trebinjskoj mjesnoj zajednici, te asfaltiranje parking prostora ispred boračke zgrade, kao i uređenje dječijeg igrališta, te postavljanje ležećih policajaca kroz ovo naselje”, kaže Šapurić i dodaje da asfaltiranja ulica ne smije više biti priča od izbora do izbora.

Ono što je interesantno je da je ovaj mladić svaku sjednicu Skupštine grada propratio, bilježio i analizirao, te stvarao sliku šta je trebalo i šta moglo, a nije urađeno.

Tužna životna priča ovog mladića natjerala ga je da bude zreliji od svojih vršnjaka, da ima čvršći stav i ozbiljnije poglede na život.

Kao srednjoškolac sa bratom koji je išao u osnovnu školu ostao je bez oba roditelja koja su stradala u saobraćajnoj nesreći, te je uz veliku podršku svoje tetke Željke Kraljević i njene porodice nastavio hrabro da korača kroz život.

Kaže da se već sa sedamnaest godina odlučio za DNS, jer mu je otac bio član te partije, te godinu posle, kao najmlađi član, aktivno počeo da učestvuje u politici.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender