20. 10. 2020.
Božidar Vučurević pisao Dodiku

Božidar Vučurević pisao Dodiku

Božidar Vučurević pisao Dodiku

Predsjednik Sabora Asocijacije “Stvaraoci Republike Srpske” Božidar Vučurević uputio je otvoreno pismo predsjedniku Srpske Miloradu Dodiku u kome ga podržava da ne ide u Sarajevo i ne daje izjave tamošnjim sudovima, te ističe da bi odlazak u taj grad derogirao Republiku Srpsku, njene pravosudne i druge institucije.

“Nemate pravo odazivati se na te njihove pozive, jer to nije vaša privatna stvar. Ako treba dati neku izjavu, to može da se obavi u Republici Srpskoj”, naveo je u pismu Vučurević i dodao da Dodikov odlazak u Sarajevo nosi veliki rizik.

On je zapitao zašto “Bakir i `bakirevići` traže da predsjednik Republike Srpske izađe pred neki njihov sud u Sarajevu koji samo Srbima presuđuje i to drastično, kao da Republika Srpska nema sudove gdje bi mogao predsjednik biti eventualno saslušan, ako je to uopšte primjereno u ovom slučaju”.

“Neki se naši opozicionari poradovaše, jer samo tako bi se mogli domaći predsjedničke fotelje. Šta reći nego jadno i kukavno. Zar se smjelo desiti da od one briljantne sloge iz devedesetih godina prošlog vijeka doživimo ovo. Evo, jeste. Onda nas je nosila ideja, a sada nas nose interesi”, ističe Vučurević.

On ističe da se borba srpskog naroda dijeli u tri osnovna dijela: borbu za stvaranje Republike Srpske, borbu za njenu odbranu i borbu za opstanak i njenu egzistenciju.

“Borbu za stvaranje predvodio je naš slavni vođa Radovan Karadžić sa svojim vjernim saradnicima i umno sačinjenim programom, dok su borbu za odbranu izvojevali borci Vojske Republike Srpske”, dodaje Vučurević.

Prema njegovim riječima, dvije faze su uspješno završene, dok treća – borba za opstanak i egzistenciju još nije završena.

“To će biti borba neprestana i vi ste tu odradili kolosalan posao, a nadamo se da ćete tako i nastaviti”, ističe Vučurević u pismu Dodiku.

Govoreći o 9. januaru – Danu Republike Srpske, Vučurević kaže da ne treba nimalo da čudi što taj datum smeta Bakiru Izetbegoviću.

“Bakir je sin oca koji je i otac `Islamske deklaracije` zbog koje je robovao, a ta njegova deklaracija je utkana u postament `Islamske države` koja je svijet o jadu zabavila. Smeta mu sve što je srpsko”, dodao je Vučurević.

Govoreći o referendumu, Vučurević je rekao da je to nešto najdemokratskije što savremeni svijet sprovodi, naglašavajući da je druga sušta potreba srpskog naroda da se zaustavi nasilje nad njima – prenos nadležnosti, selektivna pravda i drugo nasilje.

On je u pismu zapitao zašto su se srpski “lideri i liderčići” sa referendumom “sprdali”, minimizirajući njegove vrijednosti i potrebu i zašto su se priklonili Bakiru Izetbegoviću?

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender