23. 10. 2020.
Gvardiola zabranio šarene kopačke omladincima u Sitiju

Gvardiola zabranio šarene kopačke omladincima u Sitiju

Gvardiola zabranio šarene kopačke omladincima u Sitiju

Direktor mlađih kategorija “građana”, u dogovoru sa Pepom Gvardiolom, uveo još jednu novinu u Etihad kampus

Pep Gvardiola dolaskom u Mančester siti donio je i neke nove trendove.

U Etihad kampusu je ukinuo internet, kako bi igrači bili fokusirani na rad, a naredio je i da se na gostovanja putuje na dan utakmice, kadgod je to moguće.

Ipak, to nisu jedine novine.

Džejson Vilkoks, direktor akademije Mančester sitija, otkrio je da postoje još neke promjene. On je naveo da je klub, u cilju da igrače drži isključivo koncentrisane na igru a ne na modu, odlučio da svi fudbaleri u mlađim kategorijama ne smiju da nose šarene kopačke.

Svi do jednog moraju da budu uniformisani i da imaju crne kopačke!

“Imamo veliki broj talentovanih igrača koji igraju odlično i koji će, prije ili kasnije, postati svjetski poznati fudbaleri. U dogovoru sa Pepom željeli smo da po svaku cijenu zadržimo njihovu koncentraciju na teren i fudbal”, naveo je Vilkoks.

Cilj je da se ne bave čime će šutirati loptu i da ne postoje razlike. On je naveo da talentovani klinci iz škole Mančester sitija treba da se nauče disciplini.

“Za mene ne postoji ništa gore nego kada vidim vrhunskog fudbalera koji nema manire i poštovanje za druge. Naravno da treba da imaju svoje mišljenje ali morate i da poštujete druge ljude. Uopšte nije važno da li neki naš mladi fudbaler razgovara sa čistačicom ili direktorom kluba, uvijek mora da ima poštovanje prema toj osobi”, dodao je direktor mlađih kategorija.

“Želimo da na najbolji način prezentuju klub, ne samo dok nose nebo plavi dres, već i van terena”.

Mlađe kategorije Mančester sitija dobro rade, što potvrđuje i podatak da su timovi, od 10 do 15 godina, prošle sezone osvojili čak 15 trofeja.

Posljednjih godina Siti mnogo češće nego što je to bio slučaj ranije, daje priliku igračima iz svoje omladinske škole.

“Momci su dodatno motivisani kada viđaju Gvardiolu na njihovim treninzima, jer im je to najbolja potvrda da je zainteresovan za njih. Takođe cilj toga da budu maksimalno posvećeni igri, u želji da se nametnu. Vodimo ih na turnire u inostranstvo i uvijek im govorim da očekujem da se vrate kući sa peharom”, naveo je Vilkoks.

(Mondo.rs)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender